Лъсна задникът на Мъри, Цанко и Саид

Спорт

23-05-2014, 20:07

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Владимир Зарков, 7 дни спорт

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мъри: Разочарован съм!

Мъри бръкна в раната на бултрасите

Лицемерие или нещо друго? Ботев поздрави Литекс за спечеления финал

Гадно е, когато те режат съдиите, нали? (ВИДЕО)

Як клип за надъхване на бултрасите (ВИДЕО)

Мъка и огън след финала (ГАЛЕРИЯ)

Ето го първият изгонен от Ботев

Херо стресна бултрасите: Мъри изповядва моя стил

Цветан Василев се закани на бултрасите

Президентът на Ботев: Феновете попречиха повече на нас

Бултрасите отново на нож срещу Мъри

Изстъпленията на бултрасите стигнаха и до Австралия (ВИДЕО)

Ето на кого е хвърлил око Мъри

Мъри: Трудно мога да приема загуба

Гаф на Колежа! Пропадна кофражът на Трибуна Юг

Край! Ботев загуби финала! Пълен хаос на терена (СНИМКИ)

Най-после! Христов се съгласи да преподпише с Ботев

Канарите остават без сателит

Феновете на Ботев са прави да беснеят срещу левскарските трепети на треньорите

В последната една седмица треньорът на Ботев Пд Станимир Стоилов е говорил повече за Левски, отколкото за клуба, който подсигурява жизнения му стандарт с 37 500 лева (чисти!) на месец. Асистентът на Мъри Цанко Цветанов пък хептен я удари през просото, той си знае само Левски, сърцето му пее за Левски, душата – тоже.

Добре, че третият асистент на Стоилов – Саид Ибраимов, се помни на Герена само с една върната назад топка в мача със Славия, която доведе до оставката на Наско Сираков и Славо Муслин. Иначе и той можеше да се дореди до микрофоните да обясни, че Левски му е дал всичко.

Няма нищо лошо Мъри, Цанко и останалите левскари в Ботев да си обичат синьото. Благодарение на Левски те станаха хора. Но!!! В тая работа има и морал. И когато днес хляба си го ядеш в Ботев, хубаво е да мислиш за Ботев, да работиш за Ботев, да живееш за Ботев. И от уважение към Ботев да не флиртуваш на негов гръб с дамата на сърцето си.

Иначе рано или късно ти се случва това, което чака Мъри от първия работен летен ден през юни – война с ултрасите. Те и без това не могат да го понасят, а сега след левскарските му залитания може дори и дини да спрат да ядат в знак на протест.

Преди десетина години голямата, великата фигура на Ювентус Роберто Баджо премина в Милан. Сензационен трансфер, който малцина смятаха, че е възможен. За престоя си на “Сан Сиро” Баджо даде сигурно милион интервюта на кого ли не. Едно от тях обаче му костваше глоба от 60 000 долара. Наложи му я лично Адриано Галиани по предписание на Берлускони.

Причината: в интервюто за “Гадзета дело Спорт” Баджо казал, че Ювентус е отборът, за който винаги ще има специално място в душата му.

“Когато играеш в Милан, в душата ти трябва да има място само за един отбор”, категоричен беше миланският Фантомас. И Баджо очевидно се съгласи с него, защото нито оспори глобата, нито по-късно си позволи да говори за Ювентус.

Може би е време Цветан Василев или поне наместникът му на Колежа Джиджев да се поучат от галианските мерки. Защото иначе Ботев започва да изглежда малко глуповато като клуб, като клубна философия като клубен морал.

Завършва финала с Лудогорец, който отбелязва провала на сезона за Ботев. Вместо Станимир Стоилов да си посипе главата с пепел, да се извини за аморално изхарчените 19 милиона лева, срещу които остана на 19 точки от първия, Мъри започва да говори за Левски. Преговарял с Гонзо, бил готов да се върне, но като разбрал какво мисли Тодор Батков, решил да не стъпва на Герена, докато адвокатът е там.

Що за наглост, що за безочие!? Първо, къде по света треньорите решават кой да е собственик? Че той утре Мъри ще поиска и Цветан Василев да се махне от Ботев, защото не му е купил Меси!

Но това е малкият проблем в случая. По-големият е, че от думите на Стоилов излиза, че той е готов по всяко време да се махне от Ботев и да поеме Левски. Ето това обяснява всичко в Пловдив.

Няма как човек, чието ляво око винаги гледа към Герена, да постигне с Ботев нещо повече от две служебни класирания за Европа и един загубен финал за купата. А, да, и 25 милиона лева, опоскани за тези три грандиозни цели.

За съжаление Станимир Стоилов не си взе поука от случилото му се в Ловеч. Той пое Литекс, след като същият този тим, но на Миодраг Йешич го би два пъти за три дни и му връчи две калъфки. Вместо да си мълчи, Мъри взе да обяснява, че в Ловеч това не било като в Левски, онова не ставало като на Герена, даже простена, че футболистите си носели сами саковете с екипа, а не домакинът, както било в Подуяне. Накрая в Ловеч им писна да са “по-зле” от Левски и изгониха Стоилов След което станаха два пъти шампиони!

Дали пък това не е панацеята и за Цветан Василев? Все пак срещу 19 милиона и някой друг може да го направи четвърти в “А” група, без да му се налага да превръща славния някога Ботев във ФК Наемник Коматево. Защото днес в Ботев е пълно с наемници, които обичат парите на Василев, но в сърцето им е Левски.

Лошо няма, но нека не дразнят поне феновете. Защото те спасиха Ботев и днес всеки един, който е на работа в клуба, няма право да ги държи на заден план.