Българомразецът Фарадж се обиждал от квалификацията „расист”

Британският евроскептик и българомразец Найджъл Фарадж, оцелявал само на адреналин, алкохол и цигари

Това разкри в първото си интервю за пресата неговата половинка Кирстен, загрижена, че съпругът й не се храни редовно и е пристрастен към забързания си живот, който застрашава здравето му.
 
Медиите на Острова коментират, че интервюто за „Дейли Телеграф” разкрива другата страна на лидера на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП), който обича да посещава пъбовете и е компютърно неграмотен.  
 
В него Кирстен споделя обаче, че Найджъл се обиждал от квалификацията „расист” и е категорична, че самата тя не би била с него, ако той е такъв. Отхвърля и обвиненията, че като германка, на заплата при съпруга си, заема работно място на британски гражданин, докато съпругът й се обявява срещу трудовата имиграция от другите страни на ЕС. Казва, че често й се налагало да работи дълго след края на работното време.
 
Жената е недоволна от това, че заради известността на нейния съпруг, семейството вече не може да почива на спокойствие в страната.
 
„Той не спи достатъчно, няма време за почивка, не се храни редовно. Вече започвам да звуча като майка му, но Найджъл пуши и пие прекалено”, жалва се също г-жа Фарадж. Според нея това, което го поддържа, е адреналинът.
 
Въпреки обществения му образ Кирстен определя Найджъл като грижовен семеен мъж, когото, за съжаление, тя и децата й виждат все по-често по телевизията.