Тръгва разяснителна кампания срещу пиянството и балконинга в Слънчев бряг

Западни дипломати дадоха висока оценка на ръководството на курорта

Разяснителна кампания по всички хотели стартира в Слънчев бряг. Тя ще бъде насочена за ограничаване на инцидентите, вследствие употреба на алкохол, както и срещу скачането от балкони. Манията туристите да се хвърлят от терасите е необяснима и много опасна. Това обикновено се случва след неспирни купони и огромно количество изпит алкохол.

Във всички хотели на комплекса са разпространени материали на няколко езика, които предупреждават туристите за опасните последици от безконтролно пиене. Британското консулство също провежда своя информационна кампания. Тя е под мотото „Да изтрезнеем по време на лятната почивка” и цели предотвратяването на нещастни случаи, възникнали след пиянство.
Мерки за гарантиране на успешен туристически сезон в Слънчев бряг обсъдиха на работна среща представители на бранша в курортния комплекс. Домакин бе директорът на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров. Тя се провежда по традиция преди старта на активните почивки по инициатива на консулството на Великобритания. В нея се включиха директорът на ОДП Милен Димитров, заместник кметът на община Несебър Лазар Япаджиев, туроператори и хотелиери. Представители на британското, холандското, австрийското и норвежкото консулство получиха компетентни отговори на зададените от тях въпроси. Дипломатите се интересуваха за медицинското обслужване, застраховките, състояние на инфраструктурата и най-вече за сигурността на туристите.
Строителните работи на територията на комплекса ще приключат до 30 май, стана ясно на срещата. Това произтича от законова промяна, която вменява правото на всяка община да определя кога да влезе в сила лятната забрана на строителство.
На срещата западните дипломати дадоха висока оценка на ръководството на курортния комплекс за осигуряването на сигурността и спокойствието на туристите. Те благодариха за усилията, които то полага почивката на техните сънародници да бъде приятен и незабравим спомен.