Николов: Търпимост към беззаконието няма да има

Тази седмица решават новата дата за събарянето на незаконните къщи

Незаконните къщи в ромския квартал Лозенец не могат да се узаконят, категоричен бе тази сутрин заместник кметът Йордан Николов по БТВ. По думите му, търпимост от страна на общината при неспазването на законите няма да има. Николов припомни, че такива са били предизборните им обещания и това е била една от първите задачи на настоящото ръководство от началото на мандата му.

Тази седмица започват разговори с МВР за насрочване на нова дата за акцията по събарянето на незаконните постройки в ромския квартал, стана ясно от думите му. Чрез ОДМВР Стара Загора ще стане ясно кога ще продължи отложеният от началото на май процес.

Местните обаче, и към настоящия момент продължават да строят незаконно, стана ясно от репортаж на БТВ. Всяка партия е правила по нещо в квартала, за да бъде гласувано за нея, сподели присъстващ. "Партиите ни направиха улиците, вързаха ни тока и водата и ни регистрираха в общината", каза един от тях. Те се заканиха, че ако съборят къщите им, няма повече да гласуват.

Преди седмица Старозагорският митрополит подкрепи кмета на града по въпроса за премахване на незаконните ромски постройки в квартал „Лозенец". В откритото си писмо митрополитът изказва загриженост и за „безразборното и незаконно” изсичане на дърветата в парк „Аязмото”.