Бебе лешояд си търси име!

Крайният срок за предложения от кандидат-кръстници е 15.06.2014 г.(неделя)

"Това е първото бебе на нашата двойка белоглави лешояди-Лешка и нейния съпруг, пристигнал от Врачанско.
Малкото се излюпи на 29-ти април в Спасителния центърза диви животни към Зелени Балкани - Стара Загора.То още няма пера, но вече успява да се изправя несръчно, като се подпира на смешните си дълги криле. Основното занятие на нашето малко, като всяко бебе, е да проси внимание и храна, след което, с натежала гуша, да се килва напред и да спи"-описват птичето с много обич доброволците от Спасителния център.

За малкото се грижат и двамата родители, като таткото дори прекарва повече време да чопли, почесва и храни своя малък чудноват наследник. Малкото ще остане с родителите си поне до есента, след което ще бъде пуснато на свобода в Балкана, заедно с другите птици от проекта Завръщане на лешоядите в България LIFE08 NAT/BG/278.

Бебето лешояд расте, но засега си няма име, затова всеки, който има идеи, може да ги изпрати на: ekmetova@greenbalkans.org

"Станете част от завръщането на лешоядите в България, като изберете име за нашето първо белоглаво лешоядче! Все още не знаем дали е момиче, или момче, затова събираме всякакви предложения!"- допълват организаторите на инициативата на Зелени Балкани.