Диян-Икебаната нападна просташки Тони Димитрова

Едно от недоразуменията на музикалната сцена у нас Диян Неделчев -Икебаната си позволи грубо да обиди и напада бургаската изпълнителка Тони Димтирова. Той направи това в интервю за Агенция БЛИЦ. Публикуваме скандалните му изявления без редакция.
Деян Неделчев пак успя да привлече светлините на прожекторите със своите две нови песни – „Дреме ми“, която е посветена на жълтата преса, и „Българинът“, която той определя като… химн! Освен за новите си проекти той твърдо заяви, че не съжалява за „екшъна” с певицата Тони Димитрова, дори напротив – нарече я с още по-обидни думи.

Скандалният гласовитко разказа и за личните си премеждия със Стефан Диомов и Георги Христов. Вижте какво сподели още 50-годишният Деян Неделчев пред „ШОУ“:
- Наскоро пуснахте две нови песни и отново успяха да предизвикат медиен интерес…
- Целта беше да осмея жълтата преса – колегите ви, които пишат глупости нонстоп – това е песента „Дреме ми“, и го направих прекрасно.
- А не целите ли всъщност по този начин да се шуми повече за вас и проектите ви?
- Защо да се шуми? Аз съм достатъчно популярен, много съм известен, много съм талантлив и въобще не ми пука на оная работа!

Вие си шумите, вие сами идвате при мен, никога не съм се молил за интервю в живота си. Аз съм си достатъчно интересен, че да правя специално песни, заради това да се шуми около мен.

- Твърдите, че хора в Интернет са определили парчето ви „Българинът“ като химн, вие дори споменахте тоталния евъргрийн на Емил Димитров „Моя страна, моя България“ – да не би да сравнявате двете песни?!
- Не съм ги сравнявал. Но веднага след като пуснах песента, всеки втори ми пишеше: „химн“, „хит“ – така им звучи. Щом така им звучи, значи е химн! Казах, че не искам песента ми да звучи като на Емил Димитров „Моя страна, моя България“, моята песен не е точно патриотическа. Аз изказвам нещата по съвсем различен начин, в тази песен съм сложил и кулинария, и история, и политика, и ирония – иронизирам нещата в държавата и получавам прекрасни оценки от хората. Има и хейтъри в Нета, колкото искаш – те си обиждат, каквото и да направи човек.

- Много музиканти са ви признали за голям глас, защо се занимавате с пародийни песни, а не с наистина стойностни продукти?
- Така ли?! Ми я вижте последните ми 2-3 албума дали не правя такива песни! Вие май въобще не сте в час, както и тези, които го твърдят това! Който говори такива неща – говори глупости! Какво значи това? Ще си правя каквото си искам, ако искам, ще се изсера на сцената и ще застана на един пръст, ще си правя каквото си искам! Аз съм артист и никой не е в състояние да ми каже аз какво да правя, нито какво да изпея! Който е артист, ще прави каквото си поиска, който не може – като много мои неможещи колежки, стои със скръстени ръце, оплакват се и нищо не правят, старомодни са на всичкото отгоре. И какво става от тях – едно нищо! И после започват да плюват. Е, не става така! Човек трябва да върви напред и да работи. Това са колегите, които бяха големи звезди, на които съм се възхищавал – те нищо не правят в момента. Много от тях се депресираха, нямат пари, нямат участия, нормално е – в днешно време се котират само чалгата и рапа, обаче какво – продължаваш напред и това е – падаш-ставаш и оцеляваш! Завистта и злобата винаги ще я има, ще говорят защо съм правил такива песни… Аз се развивам, бе, момче! Аз не седя на едно място и продължавам да правя всичко, което си поискам! И ще го правя!

- Във Фейсбук сте се написали с името Деян „AngelOFF”, Сашо Диков също използва „Дикoff“ в предаването си…
- Когато живях в Южна Африка, аз издадох най-хубавия си албум и на корицата пише „AngelOFF“ – и хората в чужбина ме знаят така. В България съм Неделчев, защото тук тръгнах така, с фамилията си. Никога не съм заимствал от никого, нека проверят тъпанарите, че Сашо Диков започна предаването си преди няма и една година, а моят албум съм го издал 1998 година. От никого не копирам, от никого не заимствам, най-малко от Сашо Диков! Или както една тъпанарка, попфолк певица (б.а. – Ивена), онзи ден при Жени Калканджиева ме нападна, че съм бил заимствал, крал съм от неин клип, ставаше въпрос за роклята с вестниците в „Дреме ми“. Викам й:

„Ама, коя си ти че да копирам от чалга!? Аз ви побърках чалгаджийките в песента „Чалга“ и осмях, сега заимствам от тебе!?“. От никого не гледам, аз съм уникално различен. Това е просто поредната чалгаджийка, която ми се прави на много велика. Ходят на участия и се правят, че пеят, а те два тона не могат да хванат.

- Не знам дали сте запознат, но във Фейсбук има група „Да помогнем на Деян Неделчев (Икебаната) да го разстрелят публично“… Знаете ли кой стои зад сформирането на групата и какво смятате за това?
- Това е още от 2010 г., когато направих фурора с Икебаната, и те продължават и до днес да си пишат глупости. Ама да си пишат – чудесно, правят ми реклама, да са живи и здрави и да ми ядат гъза! Не знам кой е създал групата и не ме интересува. Щом го пишат, значи се интересуват от мен, значи аз постигам целта си.

- Употребявате ли често алкохол и каква е случката с напиването след снимките на последния епизод на „Следващият, моля“ – изписа се, че сте се събудили на тротоара…?
- Един път в годината пия алкохол, както в „Къртицата“ миналата година се напих, както и сега след последните снимки на „Следващият, моля“.

Отидохме и се напих, голяма работа, че съм паднал, че съм станал

Сега съм с леко навехнат глезен, но всичко се оправя. Почти не употребявам алкохол, в много редки случаи. Нали знаеш, че когато хората не пият, те се напиват. Стана ми весело, пийнах малко уиски, сложих още малко, и още малко, и така…

- И се събудихте на тротоара…?
- Не съм се събуждал на тротоара, както се изписа през последните дни. Аз изчаках трамвая да дойде, знаех в колко е първият трамвай. Тръгнах към пет без двайсет, бях много пиян, контролирах мисълта си, но тялото не се подчиняваше. Вървях, вървях, пресякох трамвайните линии при НДК и паднах , но веднага станах. Прибрах се, легнах си и на другия ден отидох на интервю при Жени Калканджиева, после се прибрах накуцвайки и си казах: „Я да видя какво ми има“ – беше ми се подул глезенът, направих веднага компреси… Поне вървя.

- Вие взехте участие в „Къртицата 1“ – какво смятате за втория сезон – за победителите Емо Каменов, Жоро, за разкритата къртица Емо Русев?
- Не съм съгласен… ама какво да не съм съгласен – дали са им парите, да са живи и здрави. Предпочитах други хора да вземат парите, но така се е случило. Много ми беше симпатичен Александър Сано, много хубав човек. Но в крайна сметка и той няма да остане без пари, защото си е взел хонорара. Хората не обичат известни личности, затова класираха Жоро, но аз мисля, че Сано трябваше да вземе наградата. Определено нашата „Къртица“ беше по-хубава и всички хора го казват, много по-весело беше. При нас имаше много личности, казвам личности, тук нещо не ги видях. При нас имаше и кокошки, прасета, които аз гледах, беше по-хубава „Къртица“ определено.

- А следите ли останалите риалити формати – „Денсинг старс“, „Като 2 капки вода“; „Големите надежди“…?
- Не, не гледам такива неща, защото знам, че всичко се прави заради журитата. Те си вземат парите и нищо не правят за децата, които ще победят, както е в „Големите надежди“, например. В България няма мениджмънт. След 15 дни те забравят. Не гледам такива формати и няма да гледам, възмутен съм от всичко, което става в България. Правят жури, вземат си парите, правят се на много велики и накрая – довиждане!

Никой нищо не прави за победителите. И популярните личности, които участват не са по-различни – вземат си хонорарчето и това е.

- Вие бихте ли приели да участвате в някакъв подобен формат?
- Да, ако ми платят хубаво. Само срещу много хубав и достоен хонорар. Повече без пари никъде не отивам – цял живот съм работил без пари, няма да стане вече, всеки да си плаща!

- Вие сте доста близки с Милица и Ралица от „Тоника“ – споделяли ли са те с вас за разправиите, които си имат със Стефан Диомов? И склонен ли сте да вземете страна?
- О, да, разбира се, когато се видим, си говорим. Аз със Стефан Диомов имам голямо разногласие още от много години заради песента ми, която изпях с Ваня Костова – „Повтаряй ми, че ме обичаш“, хит от 1991 година – той след 4-5 години го даде на Георги Христов, без да ме е попитал, независимо, че е негова музиката. Можеше да ме попита, аз щях да я дам. Георги Христов си присвои песента и навсякъде тръби, че е негов хит. Много пъти съм казвал, както и на Христов, който ми се прави на велик, да не се тупа в гърдите, защото оригиналите сме ние с Ваня Костова. Диомов е нетактичен и към мен, и към Ваня Костова. Изпокарах се жестоко с Диомов, много добре си го спомням, бяхме в Бургас, имаше едно участие в центъра на града и се навикахме хубаво. Абе, грък, какво искаш – гръцка история! Така че Диомов си заслужава съдбата и се радвам, че „Тоника“ са постъпили така – той не е хубав човек!

- Съжалявате ли за пререканията, които имахте с Тони Димитрова, съжалявате ли за думите си за нея?
- Защо да съжалявам за една дебела пача, която не може да пее!? Тя ме нападна, в защита на Анна-Мария Тонкова. Лижат гъза на една жена, която почина. Аз за Анна-Мария съм говорил още 2007 година в предаването на Иван и Андрей, че това е жена, обградена от едни и същи хора, и пуска едни и същи хора, после го казах 2012 година при Жени Калканджиева. Два пъти преди да почине съм го споменавал това. Много хора ме поздравиха за думите ми, защото те нямат доблест да го направят и ги е страх. Мен не ме страх!
Аз казвам истината, която боли
Изумен съм, че има награди на името на Анна-Мария Тонкова и в БГ радио, и в Националното радио! Какво вдъхновение е тя, за кого? Това е безобразие! Лека й пръст. Какво ме е вдъхновила тя, дето не знае две ноти?! Моля те, спри да говориш глупости – коя е Тони Димитрова – два тона има на кръст! Била българската Бони Тейлър – да, бе, другия път!… Бони Тейлър назад да бяга, а оная да тича зад нея, пак няма да я стигне – тя е една дебела пача, която не си мери приказките. Както и Йордан Караджов от „Сигнал“ – и той ме наплю при Карбовски, и той не знае какво иска. И той отдавна е издишал, горкият, и не може да пее въобще, обаче трябва да плюе, нали!? Защо? Защото Анна-Мария Тонкова го пускаше…
- Коя според вас е най-надменната знаменитост в България? Ако можехте, кои известни личности бихте махнали от публичното пространство?
- Георги Христов и Лили Иванова – това са най-надменните личности! В „Музикална академия“, когато защитавах Петя Буюклиева, Христов три пъти мина покрай мен и ме подмина като пътен знак, не ме поздрави! И това е, защото му казвам някои истини в очите, а той след това ми завижда, че ми вървят нещата, че вървя напред, че не съм старомоден като него.
Лили Иванова винаги си е била такава, характерът й е такъв, обградена е и с неподходящи хора, които й дават съвети. Да са живи и здрави, не ме интересуват!

Едно интервю на Красимир КРАСИМИРОВ