Мъж застреля съпругата и децата си в Деня на бащата

Мъжът убил съпругата си и двете невръстни деца, а след това се самоубил

35-годишният Бари Джерниган убил 2-годишният си син Сет, 9-годишната си доведена дъщеря Алексис и 30-годишната им майка Ренота, след което се е самоубил, съобщават от полицията в Честърфийлд Каунти, Вирджиния.

Униформените отишли на оглед до дома на семейството малко след 22 ч. в неделя.

„Шокираща гледка! Бяхме ужасно изненадани. Посетихме къщата, очаквайки да извършим бърз оглед... Сцената, разкрила се пред нас обаче, бе повече от шокираща”, твърдят местни полицаи.

Преди да са слезли от колата, полицаите чуват изстрели, а гледката в дома на семейство Джерниган е досущ като „сцена от филм на ужасите” - стекли се на помощ хора, надвесени над Ренота и крехкото телце на малкия Сет, се опитвали да спрат реките от кръв, стичащи се от телата им.

„Ренота се препъна на прага на входната врата, след което се свлече на поляната пред къщата”, разказва съседка.

Медицинска сестра, живееща в съседство, се опитвала да помогне с изкуствено дишане на момченцето. Уви, безуспешно. Майката Ренота починала на място, а момченцето - по-късно в болницата.

В къщата полицаите откриват и тялото на 9-годишната дъщеря на Ренота, Алексис. Прострелянето момиченце най-вероятно е издъхнало секунди след изстрелите, съдейки от огромната кръвозагуба, коментират инспектори от полицията.
До тялото на Алексис е открит и трупът на бащата Бари, сложил край на живота си след касапницата.

Съседи разказват, че двойката имала сериозни финансови проблеми и двамата съпрузи често се карали.

„Бяхме почти сигурни, че развода при тях е незизбежен. Не сме и помисляли, че има и други, толкова жестоки начини, да се избавиш от проблемите”, въздишат те.

Потърсен за коментар, 67-годишният баща на Бари разказва, че се е чул по телефона със сина малко след 13 ч. в неделя. Бари му честитил Деня на бащата и споделил, че планира да се помотае вкъщи следобед, тъй като вечерта бил на работа. Джерниган споделя, че синът му е от този тип хора, които могат да се справят с всичко и нееднократно през годините е доказвал това.

Мотивите за случилото се тепърва ще се изясняват. Разследването продължава...