Златко Баретата вече си е вкъщи?

Златомир Иванов е бесен, че го свързват с всяко нападение и го викат, без да имат данни срещу него, заяви адвокатът му Марияна Тодорова

Няколко часа след задържането на Златомир Иванов-Баретата и Антон Савов-Мамата в столичния арест информацията за развитието по случая е много противоречива.

Двамата трябваше да са на разпит по случая с гръмналата бомба в дома на Димитър Вучев-Демби, заедно с няколко свои подчинени. Адвокатът на Баретата Марияна Тодорова обаче разкри, цитирана от "Блиц": "От час той си е вкъщи, проверете!"

По-рано днес СДВР съобщи, че във връзка с инцидента в кв. "Симеоново" в столицата преди два дни са задържани "около десетина души", включително двете известни фигури на подземния свят.

"След сигнал на 17 юни за поставено взривно устройства в двора на къща в столичния кв. "Симеоново" бяха предприети действия по установяване на обстоятелствата и фактите около инцидента. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия в СДВР са задържани заподозрени за деянието около десетина души, сред които З.И. – Баретата и А.С.- Мамата. 
Работа по установяване на съпричастността им към извършеното престъпление продължава", се казваше в краткото прессъобщение на МВР.

Причината да се спрягат за заподозрени по случая "Демби" е, че Вучев е основен свидетел по делото за организирана престъпна група за трафик на дрога, станала по-известна като "Фирмата". Той е ключов коз на полицията и в процеса срещу Тони Мамата и Росен Петров-Животното за ръководство и участие в наркогрупа.

Междувременно излезе информация, че в СДВР днес са привикани всички двайсетина подсъдими по делото "Фирмата", които да дадат пресни сведения за гръмналата преди два дни бомба.

"Днес ги извикаха в Столичната полиция, един по един ги разпитват и ги пускат. Златомир Иванов бе пуснат преди около час. Все още има няколко души в полицията, които чакат реда си за разпит, но и те ще бъдат освободени", заяви адвокат Тодорова. Тя добави, че Златомир Иванов е "бесен, че го свързват с всяко нападение и го викат, без да има данни срещу него". 

Според Марияна Тодорова до този момент няма данни клиентът й или някой от хората на разпит в СДВР да е съпричастен към взрива в дома на Демби.