В Казанлък отчитат проекта „Долината на розите и тракийските царе”

Проектът се изпълнява две години в пет общини

В Община Казанлък в 12.00 часа ще се състои заключителна пресконференция по проект „Долината на розите и тракийските царе”. В нея ще участват зам.-кметът на община Казанлък Лилия Цонкова, проф. Мария Воденска, ръководител на проекта, както и останалите членове на екипа, работещи по проекта през двете години на неговата реализация.
Проектът „Долината на розите и тракийските царе“ по ОП „Регионално развитие“ се изпълнява от 13 август 2012 г. в партньорство с общините Павел баня, Мъглиж, Карлово и Сопот. Главната му цел беше създаване на интегриран туристически продукт, обхващащ и петте общини, което да позволи целенасоченото и контролирано развитие на всички културни, природни, географски, социално-икономически и други ресурси в региона. Общата политика на общините партньори е да бъдат привличани туристи, а град Казанлък да стане привлекателна дестинация за заинтересованите и платежоспособни туристи.
До момента по проекта са изготвени 7 туристически пакета по 5 маршрута – общо 35 маршрута, и 7 комплексни маршрута. Проектът е представен на 9 международни туристически изложения.