Бареков "изчезна счетоводителя си" и обвини МВР?

Или счетоводителят се "самоизчезна"?

"Членът на Контролния съвет на България без цензура Христо Цирков е бил отвлечен от дома си тази сутрин. Позвънили са му мъже, които са се представили от несъществуваща структура в МВР - Главна дирекция на МВР. Проверихме и се оказа, че такава дирекция не съществува в правния мир. Подал съм сигнал в 7 районно управление на МВР, че Цирков е отвлечен", заяви пред ПИК днес Николай Бареков.

Лидерът на ББЦ твърди пред медията, че отвличането е станало заради документите, които Яне Янев предаде на главния прокурор Сотир Цацаров. Председателят на РЗС сезира Върховната касационна прокуратура за нерегламентиран паричен трансфер от Цветан Василев към Бареков.

Екип на Bulgariautre.bg се свърза с пресцентъра на МВР, откъдето заявиха, че нямат информация за подаден сигнал от Николай Бареков, като помолиха да им дадем време да проверят случая.

При повторен разговор с пресцентъра, отговорът бе категоричен: "Няма такъв сигнал". На въпроса, че Николай Бареков твърди, че е подал сигнал в 7-мо РУ на МВР, последва кратък отговор: "Вероятно, това е поредната партенка".

Екъпът ни потърси за коментар и Тодор Пройчев, парламентарен секретар на МВР.
"Обърнете се към пресцентъра. Не съм запознат и не знам за такъв случай. Ако има подаден сигнал, колегите от пресцентъра щяха да ви дадат информация", коментира Пройчев.

След като в пресцентъра на МВР нямат информация за сигнал, подаден от Николай Бареков, дали пък той не е "изчезнал счетоводителя си", за да замаже поредния си гаф от аферата Костинброд 2? Или счетоводителят се е "самоизчезнал", за да не носи отговорност? Предстои да разберем.