Сигурност може да се гарантира само при стабилна политическа среда

Политика

31-07-2014, 10:48

Автор:

Пенко Тодоров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов получи поздравително писмо от Дейвид Камерън

Скандално! Приятел на Петното признава, че Бареков плаща хиляди, за да вкарат Борисов в затвора

Бойко Борисов се срещна с делегацията на германския Бундестаг

Бойко Борисов: Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза повече в парламента

Борисов: ГЕРБ няма да влиза повече в парламента

Бойко Борисов: БСП да влязат да подкрепят правителството си. Актуализацията на бюджета е необходима (видео)

Бойко Борисов: Да, подкрепяме тази актуализация!

ГЕРБ няма да влиза в никакви задкулисни игрички!

ГЕРБ напуска парламента

Желю Желев: В момента няма по-добра партия от ГЕРБ в дясното пространство

Методи Андреев: В компромата срещу Борисов прозира дългата ръка на Русия

Бойко Борисов и борбата с наркотиците

БСП и ДПС се целуваха цяла година, а сега на нас ни викат "Горчиво"

"Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка – ще се целуват". Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в кръгла маса "Управленската програма на ПП ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 г.".

"Стигнахме дотам да ни викат "Горчиво" с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора.

Може и проформа БНБ да отговаря, но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата – пране на пари, носене на пари с чували. Ако ги съберем, може да са над 100 души по щат. Но не, ние казваме – има само един виновен – Искров и Гунев, даже Искров не е виновен, а само Гунев. Що за наглост, що за безобразие – смениха цялата държава, всички постове, всичко живо", заяви той.

"Няма как да искаш да има политическа стабилност в една държава – тя започва от дома, автомобила и стига до финансите на хората. Има тънка нишка от 1996-1997 г. – дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората", допълни Борисов.

"България и Германия бяха дадени за пример за финансова стабилност. Всички кредитни агенции вдигаха рейтинга на България, защото имаше финансова и вътрешна сигурност. Когато се разклати единият стълб, другият не може да го държи. Сега се разклатиха и двата, така че мандатоносителят да се откаже от своето правителство в последните дни, да прецени, че Закон за Сметна палата, за МВР е по-важен от актуализацията на бюджета и НЗОК", заяви Бойко Борисов.

"Когато партиите са слаби, недоверието в институциите е слабо – това е райското време за крадците", каза председателят на ГЕРБ. "Сега една от новите опорни точки е, че ГЕРБ не иска да отиде да има кворум за Здравна каса. Кворум има. БСП, ДПС и "Атака" да се съберат в понеделник, да си гласуват каквото искат, да правят каквото знаят. Нашият проблем идва след 5 октомври, защото сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда”, посочи Борисов.

"Аз неслучайно от няколко дни им говорех това, което е реално и че опорните им точки са груба грешка. Само че те решиха да си играят партийната игра, да ни викат "Горчиво" в парламента с ДПС, след като се целуваха цяла година. В края на краищата проявих максимално държавническо търпение, за да убедим, че роднините на Илияна Йотова предлагат актуализация – поне нея да гласуват. Те решиха да си играят игрички – нека да си ги играят, те си имат кворум – кворумът, който беше за Закона за МВР, Закона за Сметната палата, имат си го – между БСП, ДПС и "Атака". В понеделник да се съберат и да си актуализират бюджета”, заяви Борисов.

"Винаги сме се старали да бъдем прогнозируеми и да взимаме решения на база на обществените дискусии. Никога нямаме оценка за себе си за самодостатъчност. Готови сме да дискутираме и при дебатите, ако се окаже че има по-добри решения, да приемем тях. Ние като партия след това ще се съобразим с всички предложения и това, което е написано, може да претърпи корекции", заяви Борисов.

"То няма правителство, вече е в оставка. За тази една година в България се случи нещо, което няма как да бъде обяснено на нормалните хора в Европа. Правителство с огромно мнозинство, когато става въпрос за задкулисие и взимане на решения, които са им изгодни. Неслучайно първите решения на това Народно събрание бяха да е ликвидира БОП и да се сложи ръка върху ДАНС. Неслучайно най-големите скандали оттам тръгнаха. Това показва какъв и е бил пътят. Неслучайно се отнеха правомощия на президента", добави Бойко Борисов. "Неслучайно двата най-бързо приети закони бяха ДАНС и МВР. В оставка завчера сменихме шефа на най-голямата дирекция в България – СДВР".