Обновяват кварталите „Самара“ и „Три чучура – север“, реши Общинският съвет

Съветниците добавиха и 50 000 лева към капитала на Тубдиспансера

През следващата година предстои да бъде стартирана рехабилитацията на старозагорските квартали „Самара“ и „Три чучура – север“. Това реши днас Общинският съвет в Стара Загора. За да се финансира ремонтът ще бъде изтеглен дългосрочен общински дълг.
Общината ще кандидатства и по схема за безвъзмездна финансова помощ от ПУДОС.
Съветниците приеха и предложения за увеличаване на капитала на няколко от общинските дружества. „Обредни дейности“ ЕООД ще разполага с допълнителни 30 хил. лева, с които да бъде подобрено качеството на предлаганите услуги, а Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания бе финансово подкрепена със сумата от 50 хил. лева.
„Тролейбусни превози“ ЕООД получи увеличение на капитала и съгласие за ползване на банков заем за осигуряване на необходимите средства за окончателното плащане по договора за доставка на новите тролейбуси по проект „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен”.
35-тото заседание на ОбС Стара Загора започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите загинали в боевете за защитата на Стара Загора преди 137 години.