Пламен Дишков – Кела кара поръчков „Мерцедес” на европейски политик

Космическата лимузина обаче е вдигната „на трупчета”, заради вградена синя лампа

Колата на виден европейски политик вози Пламен Дишков – Кела. Сега обаче тя стои на трупчета в България. Лимузината е купена на търг от германските служби за сигурност. С невероятни системи за сигурност срещу атентати, пожари и катастрофи - така изглежда колата, която е возила бившият председател на ЕНП Вилфред Мартенс.
Тя е с възможно най-високата степен на бронировка. Стъклата й са дебели, а вратите - много тежки. Изисква се особено усилие да ги затвориш заради вградените вакуумни устройства, съобщава в репортаж btv.
В края на 2013 г. баварската лимузина е купена от българска фирма и след това дадена под наем на един митичен бургаски герой - Пламен Дишков-Кела. Той е бивш обитател на бургаския затвор и обвиняем като поръчител на убийство.
„Плащам й около 3000 лева на ден наеми. Това са цените на подобни коли. Това не е единственият такъв автомобил за България. Знам, че е спряна от движение незаконно”, казва Дишков.
Колата е спряна за движение заради синята лампа, която полицаи от трето РПУ открили при рутинна проверка в София. Версията на Кела е друга. „Спират за полицейска проверка шофьора ми затова, че кара много бавно и следователно е пиян. Значи, ако е бързо, са убийци, ако е бавно, са пияни. Спират го за проверка и след като отказва да им даде някакви пари, които няма как да им даде сам, без да ме пита, им започват проблемите”, твърди Дишков.
Следва истински екшън - шофьорът е арестуван, районът - отцепен, а колата - проверявана с рентген, защото полицаите получават предупреждение, че возилото е специално. Колата също е арестувана заради синята лампа, която стои не на покрива, а в краката на шофьора.
Собствениците са категорични, че светлините никога не са ползвани и че не са ги добавяли те, и недоумяват как веднъж лимузината е регистрирана в КАТ с вградена от производителя синя лампа, а след това - спряна заради синята лампа.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен