"We are going to Мъглиж" доказа, че рокът от дъжд не се бои

Стотици се събраха на рок феста в Балкана, проливният дъжд не провали събитието

Няколко поколения фенове на рока събра фестът „We are going to Мъглиж” в местността Равня край планинското градче вчера и днес, 5 и 6 септември.

Събитието се проведе в двата дни сред красивата борова гора, където беше построен малък град от каравани и палатки от стотиците единомишленици, някои от които са чакали събитието почти от първото му издание преди година.

Времето не беше с публиката и организаторите, но проливният дъжд през първия ден и вечер не успя нито да ги изгони, нито да ги спре.
Заради пороя нито една група не успя да излезе на сцената през целия първия ден и цялата вечер, когато имаше планирани пет участия – на „Abysmatik”, „Лок Маруху“, „Perfect Stranger”, „Млък!“ и "Odd Crew".

Въпреки това обаче, феновете останаха по поляните, а под шатрите и тентите музикантите извадиха китарите, свириха и пяха на публиката „на ухо” и купонът продължи под дъжда до съмнало.

Пороят си отиде чак на следващата сутрин, което позволи на организаторите да се справят с техниката и в ранния следобед Perfect Stranger забиха на сцената. След тях излязоха Downslot , а после и Sevi”. Привилегиятя да закрият събитието имаха Ижо Руев Банд 69 – вдъхновители и основни организатори на събитието.

Междувременно бяха организирани различни състезания, базар на фенски артикули и изложба на каракачански кучета.

„Въпреки бедствието, което ни се стовари, музикантите и феновете на рока доказаха, че не се дават лесно. След като това време не ги отказа, явно нищо не може да ги откаже. Което означава, че вече започваме организацията за третото издание на „We are going to Мъглиж” догодина”, каза организаторът Иво Руев.