Александър Ненков: ГЕРБ ще заложи само на изпълними мерки

Евентуално управление на ГЕРБ ще върне доверието в евроатлантическите партньори

И в тази предизборна кампания ГЕРБ ще представя пред хората това, което реално може да направи, без излишен популизъм. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Александър Ненков, водач на листата на партията за 23 – МИР София. По думите му само реалните мерки ще върнат държавата в правилния път. „Акцент в новата програма е енергийната ефективност, за която се говори много, но не е на ниво. Ако имаме възможност да управляваме, ще обновим на 50% всички многофамилни жилища, именно с цел подобряване на енергийната ефективност, тъй като знаем, че цената на тока няма как да стане по-ниска, напротив – тя ще се увеличава“, каза още Ненков.
Той допълни, че партията ще залага само и единствено на реалистични и изпълними мерки. По думите му, едно евентуално управление на ГЕРБ ще върне доверието в евроатлантическите партньори на страната, тъй като през последната година то е критично ниско.
 "През последните месеци това доверие беше силно разклатено, а без него няма как да вървим напред. То може да се върне само, когато управлението е прогнозируемо, когато има големи проекти, които да защитават европейското законодателство, какъвто е „Южен поток“ и когато се търси диалог с европейските институции", коментира Александър Ненков. Той подчерта, че когато у нас има управление, което не се ползва с доверието на Брюксел, това се отразява негативно на обществото, тъй като се спират плащанията от европейските фондове и се замразяват значими за страната проекти.