Борис Михайлов: Няма логика някой да тръгне срещу парламента за това, че иска да оздрави КТБ

Ако има протест, той ще е платен от тези, които искат да разклатят банковата система

Да се прави протест срещу оздравяване на банка и банковата  система граничи с лудостта. В това няма никаква логика. Това заяви пред Bulgariautre.bg  Борис Михайлов от КТБalive по повод информацията в социалните мрежи за огранизирането на протест срещу приемането от парламента на решението за оздравяване на КТБ. Предполагам, че ако има протест, той ще е платен от тези, които имат интерес да разклатят банковата система. Ако това е така -  специализираните органи трябва да вземат мерки. Няма никаква логика някой да тръгне срещу парламента за това, че той иска да оздрави банковата система. Аз дори не вярвам, че ще има протест. Но ако излязат хора и те са много, тогава трябва да се провери кои са тези хора, дали са платени, кой им плаща, какви са интересите. Говорим за чисто финансова логика. Явно някои имат огромни кредити и искат да разсипят банковата система. Тук трябва да се намеси държавата с нейните институции. Имаме финансово разузнаване ДАНС, прокуратура, посочци Михайлов.

Решението на бюджетната комисия е дългоочаквано и много важно. То показва, че в края на краищата има шанс да се оправят нещата поне малко. ГЕРБ и другите, които ги подкрепиха имат желание да оздравят системата. Четири месеца БНБ се държеше неадекватно,  те не направиха нищо и целият Управителен съвет незабавно трябва да си подаде оставката. Не смятм, че това ръководство на банката може да се справи с кризата, заяви още Борис Михайлов.

Когато се взима изключително важно за обществото и хората решение, трябва да сме единни. Това обаче на практика не се случва. Явно някой задкулисно желае ГЕРБ да се провали. Как ще се провали?  Като се срине банковата система. За да се срине банковата система е достатъчно още малко да фалират КТБ. Фалира ли банката,  банковата система отива.

ГЕРБ се опитва да удържи нещата и да спаси, да оздрави банката. Но има и такива, които се опитват да провокират проблеми.

С четиримесечното си престъпно бездействие БНБ остави топката на политиците. И не се знае как ще се излезе от ситуацията. Надявам се на държавническо мислене от страна на Бойко Борисов и се надявам да успее да овладее ситуацията, коментира още Михайлов.