Тръгва делото за шофьора, разигравал патрулки

Орхан Яшаров застава пред съда

Шофьорът, разигравал полицаи при гонка в  Пловдив, се изправя днес на подсъдимата скамейка. 26-годишният Орхан Яшаров бе задържан под стража след зрелищно преследване от полицията. Повдигнати са му обвинения за това, че при управление на своя автомобил е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил имуществени вреди на полицейска кола за над 6 хиляди лева. Освен това  е оказал съпротива срещу двама служители на МВР и със сила ги е принудил да не извършат служебните си задължения.

Пловдивчанинът остава в ареста, след като решението за задържането му под стража бе потвърдено и на втора инстанция без право на обжалване. Първото заседание по делото започва от 10 часа в Окръжен съд - Пловдив.

На 19-ти октомври  Яшаров не е  спрял полицейска стоп палка, а след това  патрулките тръгнали да го преследват. Един от полицаите и спукал гума на преследваната кола. Последвала верижна катастрофа с ранен униформен служител. Криминално проявеният се е опитал да избяга, но е бил заловен. Установено е, че е употребил наркотици.