Делото за убийството на 8-годишната Алекс тръгва през януари

Прокуратурата: Атанаска Георгиева е единствената обвиняема, няма съучастници


Мегапроцесът за убийството на 8-годишната Алекс започва точно след два месеца. Първото заседание по делото е насрочено за края на месец януари 2015 г. Въпреки скандалните твърдения на обвиняемата Атанаска Георгиева и нейните роднини, че убиецът е друг, делото няма да бъде спирано, нито връщано за доразследване. От прокуратурата са категорични, че Атанаска е единствената извършителка на екзекуцията и няма никакви данни в убийството на детето да са замесени други хора.
Още от деня на ареста на Атанаска, сестрите й и майка й твърдят, че тя е невинна въпреки нейните самопризнания. Според тях тя е била умишлено натопена, за да се прикрият истинските извършители. Само преди броени дни, семейството на Атанаска излезе с шокираща версия, като разкри и името на истинския убиец на Алекс – мъж от Св. Влас, известен с прякора Тъпака.
Атанаска била притисната да признае убийството, защото въпросният мъж я заплашил, че ще убие нея и близките и, ако го издаде.
От прокуратурата обаче са категорични, че всички версии са проверени и няма никакви доказателства убийството да е дело на друг.