КНСБ излизат на митинг в София

КТ "Подкрепа" няма да се включи в протеста на КНСБ

Протест блокира центъра на София днес, КНСБ организира митинг и шествие заради пенсионната реформа и бюджета за 2015 година.

От синдиката продължават да отстояват позицията си за нулево вдигане на пенсионната възраст.

Правителството обаче предвижда ръст на стажа и възрастта за пенсиониране от 2015 г. с по 4 месеца. По предварителни разчети това ще засегне над 10 хил. души, които няма да могат да излязат в пенсия.
Синдикатите проведоха поредици от срещи с парламентарно представените партии и въпреки получената подкрепа от част от партиите не се отказаха от митинга.

Профсъюзите искат трайно решение на пенсионната реформа и обвързването ѝ с продължителността на живота в България. Шествието, което тръгва от централата на КНСБ, ще завърши пред Народното събрание. Ще бъде връчена декларация в Министерския съвет.

Синдикалистите събират недоволни от цялата страна пред централата си на пл. "Македония", след което тръгват към сградите на правителството и парламента. Всички структури на профсъюза ще имат представители на протеста.

"Единственото решение е увеличение на възрастта с нула месеца и стажа с 4 месеца, както и да се запазят условията за пенсия за категорийните работници", заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров.