Днес връчват наградите „Добрият Самарянин“ в Стара Загора

На официална церемония в залата на операта традиционно ще определят добротворцът, направил нещо значимо за друг човек, изпаднал в нужда

Годишните награди „Добрият Самарянин“, учредени от Сдружение „Самаряни“, са израз на високо признание към отделна личност или група от хора, които заслужават всеобщо обществено уважение в следствие на извършен от тях жест на добротворство към друг човек или хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.
През изминалата година Сдружението получи девет номинации за добротворец на годината. Кой от тях ще получи уникалната статуетка „Добрият Самарянин“ и кой ще грабне Отличието на общността „Добрият Самарянин“, предрешено от онлайн гласуване, ще узнаем тази вечер.

Starazagora.utre.bg номинира добротворец за "Добрият самарянин"
За първа година събитието ще има и благотворителен характер. Церемонията "Добрият Самарянин" ще подкрепи старозагорско семейство в борбата му с тежко онкологично заболяване. Иванко Тодоров, баща на единадесетгодишната Гери, която прославя Стара Загора на не една музикална сцена, има нужда от нашата подкрепа.
Преди месец, по време на обикновени профилактични изследвания, лекарите откриват смущаващи показатели в белия дроб на Иванко. Така се започва дълго чакане на резултати, различни манипулации, изтощителни процедури и твърде дълго време чакане в неизвестното. Окончателната диагноза е рак на белия дроб. Заболяването се развива бързо. Няма време за губене. Ето защо една от мисиите на церемонията по връчването на годишните награди „Добрият Самарянин“ е да подкрепи семейството на Гери Тодорова във връзка с тежкото заболяване, с което се бори баща й – Иванко Тодоров с набиране на средства за всички съпътстващи разходи, които са необходими при отделните етапи от диагностицирането и лечението му,
Силвия Кацарова, Георги Дюлгеров, Гери Тодорова и ДМФ „Звездопад“ ще пеят в подкрепа на каузата.