Зума оптимист: Надявам се да пробием в евротурнирите

Наши фенове спасиха участието на отбора в шампионата, припомни легендата на Локо

Легендата на Локо (Пд) и българския футбол Христо Бонев коментира пред Sportonline.bg отминалия сезон за пловдивския тим.

„В началото на сезона Локомотив бе на ръба да не започне първенството поради липса на основен спонсор. Но аз винаги съм казвал, че Локомотив (Пловдив) е отбор с история и това ни помогна наши фенове да спасят участието на отбора в шампионата“, заяви Христо Бонев.

„В първите кръгове треньор на отбора бе Неделчо Матушев. Той и друг е път е бил наставник на нашия тим. Искам да изкажа благодарност затова, че бе наш треньор през този сезон, макар и за няколко кръга. Разделихме се като приятели и при отворени врати.

Матушев показа мъжки характер защото пое Локо в много трудна ситуация. Отборът нямаше време да се подготви защото буквално бе събиран в последния момент и затова резултатите в началото не бяха добри. Но затова вина нямаше Матушев“,  добави Бонев.

“В последствие тимът бе поет от Христо Колев - Бащата и Петър Пашев. Отборът под тяхно ръководство взе да възвръща идентичността си. Въпреки че тимът е във втората шестица лека-полека започна да набира скорост и направи добри игри в шампионата.

За Купата ни бяха отписали след първия мач с градския съперник Ботев защото направихме 1:1 на Лаута. Но показахме характер във втория мач и спечелихме в Коматево с 2:1. Жребият за четвъртфинала ни отреди Локо (Сф). Безспорно мачовете ще бъдат трудни. Но се надявам да пробием в евротурнирите през Купата на България“, оптимист е Христо Бонев.