Спас Делев: Без собственик в Локо не става

Много ми беше трудно през есента да гледам отстрани, припомня си нападателят

Нападателят на Локомотив Пловдив Спас Делев е категоричен, че иска да остане в тима. През есента той нямаше право да играе, тъй като от БФС не разрешиха неговото картотекиране.

„До края на трансферния прозорец нищо не е сигурно, но за момента съм си в Локомотив Пловдив. Дано нещата да се оправят. От 1 януари вече ще мога да бъда картотекиран и да помогна на отбора. Това трябваше да се случи по-рано, но след като от БФС не разрешиха, трябваше да стоя отстрани и да чакам. Интересното е, че от УЕФА бяха дали зелена светлина Локомотив Пловдив да ме картотекира, но от БФС не искаха“, сподели бившият футболист на ЦСКА и Пирин (Бл) пред „Тема Спорт”.

„Моето желание е да остана в Локомотив Пловдив. Но трябва нещата в клуба да се оправят. Трябва собственик, защото така не става. Уверението на ръководството е, че всичко ще е наред и ние затова и чакаме. На това се и надяваме. Имаме един прекрасен треньорски тандем в лицето на Христо Колев и Петър Пашев, който ни вдъхновява и води напред. Много важно е сега всичко да се нормализира най-вече от финансова гледна точка, защото колективът ни е доста силен“, добави Делев.

„Много ми беше трудно през есента да гледам отстрани. Исках да упражнявам професията си, но не ми разрешиха. Не е особено приятно. През това време имах предложения от други български отбори, но прецених, че Локомотив Пловдив е по-добрият вариант за мен. Нямам търпение да започна да играя и да помогна на тима да вървим напред. Много хора ни подценяваха и казваха, че ще изпаднем, но засега ги опровергаваме. Дай Боже да си върна и старата форма“, пожела си бързоногият футболист.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен