"Лудогорец" търси реванш от "Берое" в Разград днес

Зелено-белите излизат без Костадинов, Апкарян, Андонов и Бакалов, влиза Пиргов

„Берое“ гостува на „Лудогорец“ в Разград днес от 15:30 часа в осминафинална среща-реванш за Купата на България. Главен арбитър на двубоя е Станислав Ставров от Велико Търново.

В първия осминафинален двубой полузащитникът Георги Костадинов получи своя пети жълт картон за сезона и поради тази причина ще пропусне днешната елиминационна среща в Разград. Освен него срещата от трибуните ще наблюдава и помощник-треньорът Левон Апкарян, който бе изгонен от резервната скамейка по време на първата среща, играна в Стара Загора. Георги Андонов и Димо Бакалов се възстановяват от контузии и няма да влязат в сметките на старши треньора Петър Хубчев. В състава се завръща новопривлеченият страж Илко Пиргов, напълно възстановен от травма, получена по време на тренировка по-рано през месеца.

Заралии надделяха с 2:1 в първата среща, провела се преди седмица в Стара Загора. Беройци излязоха напред в резултата в 31-ата минута след попадение на Елиаш, а гостите изравниха четвърт час след началото на второто полувреме. Победата донесе Жуниор Мапуку, точен в 71-ата минута на срещата.

Съдийска тройка е изцяло от Велико Търново . Станислав Ставров е главен рефер, а той ще бъде подпомаган от Георги Дойнов и Илиян Капарашев. Четвърти арбитър е Цветан Кръстев от Варна. Дежурен делегат е Иван Димитров от Добрич, а работата на съдиите ще оцени Кольо Данев от Варна.

Това ще бъде среща номер 14 между двата отбора във всички турнири, като досега беройци са надделели веднъж над съперника, 5 са срещите, завършили без победител, а в 7 от тях крайният резултат е бил в полза на разградчани. При 7-те гостувания в Разград Берое има 2 равни и 5 загуби при голова разлика 5:13.

Ако „Берое“ успее да отстрани „Лудогорец“ по пътя за Купата, ще се изправи срещу „Литекс“ (Ловеч) на четвъртфинал.