Опасност от невзривени снаряди в Иганово

Кметът на селото забрани достъпа в радиус 3 км от мястото на експлозията

Хора от Иганово са сигнализирали за осколки от ракети, забелязани след съботния взрив на склада за боеприпаси. Това каза в ефира на Дарик кметът на карловското село Стефан Данчев. За да не се стига до инциденти с невзривени боеприпаси, е издадена заповед от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, която забранява достъпа до мястото на експлозията в радиус от 3 километра.

"Отделни жители ми съобщиха за такива осколки, затова се издаде заповед да не се влиза в трикилометровата зона около завода, тъй като може да има невзривени боеприпаси. Днес влизат специалистите, които ще дадат яснота върху това какво е причинило този пожар и тогава ще се разбере какво трябва да се направи повече, за да не се случват често такива неща", заяви кметът на Иганово Стефан Данчев.

Военни и разследващи влизат днес до мястото на взрива, тъй като вече изминаха 24 часа от последните гърмежи. Започва и активното разследване на причините за взрива на военните складове по образуваното досъдебно производство под ръководството на окръжната прокуратура.

Очаква се тази седмица да бъдат разпитани над 800 човека. Работи се по всички версии, включително и тази за саботаж.