Храните, които убиват секса - Анафродизиаци

Сигурно не предполагате, че някои от любимите ви храни, пречат на сексуалния ви живот

Афродизиаците са група вещества, които стимулират сексуалното желание и потентност. Знае се, че черният шоколад повишава либидото. Както и че към тази група принадрежат чесънът, лютите чушки, стридите, авокадото, смокините и ред други.

Но колко се знае за пълната противоположност на афродизиака – анафродизиака? И дали се приемат така редовно, както и шоколада...

Фастфуд. Това включва всичко, което се получава при пържене и просто се изсипва вряща мазнина. Тези продукти имат способността да провокират глад час след хранене и да предизвикват липса на полови хормони.

Тестени изделия, бял хляб и други сладкиши. Всичко това е в ущърб ако е в големи количества. Не прекалявайте, ако не искате да загубите сексуалното си желание.

Газираните напитки съдържат захар и прости въглехидрати, които лесно се усвояват и се депозират в мазнината, фосфорната киселина извлича калция от костите и предизвикат образуване на газове, което никак не е сексуално.

Чипс. Процесът на приготвяне на чипса убива всички полезни вещества при картофите. В него има много добавки, канцерогени и консерванти. Освен това, консумацията на чипс образува лош дъх.

Майонезата е най-високо калорична и съдържа два пъти повече мазнини от заквасената сметана, плюс консервантите, които се добавят тя разваля вашата фигура.

Колбаси. Освен, че съдържат консерванти, нитрати и нитрити те имат соя, която е богата на растителни мазнини аналози  на женски хормони.

Ментата потиска тестостерона. Поради тази причина препоръчваме да минете без мохито или ментов чай преди секс.

Подсладителите - абсолютна химия, която със сигурност ще се отрази на хормоните ви. Те съдържат аспартам, съставка която влиза в конфликт с „хормона на щастието“ - серотонина, без който либидото страда силно. Този подсладител може да бъде заменен с мед, който е не само по-полезен, но и няма страничните ефекти, често срещани при аспартама – главоболия, раздразнителност и безсъние.

Кафе. Редовно посягаме и към друг опасен убиец на либидото ни. Чашата хубаво ароматно кафе сутрин може да действа освежаващо за работа, но многото кофеин повишава нивата на хормона кортизол, което води не само до понижена секреция на тестостерон, но и до спад в енергията, тъй като при консумацията му глюкозата в кръвта се усвоява по-бавно.
Джин с тоник. Хининът, който е овкусител на тоника и алкохолът в джина дават двойна доза анафродизиак в едно питие.

Пилешко. Смеските, с които хранят пилетата в днешно време съдържат огромно количество женски хормони, които могат да повлияят сериозно на потентността. При редовна консумация те се натрупват в организма и имат пагубно влияние върху нагона и сексуалната активност.

Корнфлейкс. Изненадващо за мнозина, любимият и полезен корнфлейкс също попада в списъка на анафродизиаците. Самото начало на продукта е било подето от Джон Келлог, който водил истински кръстоносен поход срещу мастурбацията, вярвайки, че тя е първопричина за редица опасни заболявания като туберколоза и хемофилия... За това създал корнфлейкса – храна без вкус, захар или месо, която да засища, но да не дава твърде много енергия, която да използваме за нечисти цели... Е, успял е.