Звезда от „Убийство по сценарий“ влиза в „Троновете“

В екипа се включва и носителят на "Оскар" Джим Броудбент, познат от филмите за Хари Потър

Актрисата Анджела Лансбъри, най-известна с ролята си на писателката Джесика Флетчър в детективския сериал "Убийство по сценарий", ще се появи в седмия сезон на "Игра на тронове", съобщава The Independent. Тя има малко участие в две серии, но какво е то, не е уточнено.

Както посочва изданието, 90-годишната Лансбъри ще прекара на снимачната площадка само четири дни. HBO, създатели на "Игра на тронове" все още не коментират участието на актрисата.

Снимките на седмия сезон вече започнаха в Северна Ирландия. Както обикновено, те ще се състоят на няколко места. Новите епизоди ще бъдат в ефир през лятото на 2017. Сезонът ще бъде съкратен, на седем вместо десет епизода.

Анджела Лансбъри е номинирана три пъти за "Оскар" и в крайна сметка спечели наградата през 2014 г. за заслуги към филмовата индустрия. Тя играе ключови роли във филми като "Портретът на Дориан Грей" (1945 г.), "Манджурският кандидат" (1962), "Газова светлина" (1945) и "Bedknobs и Broomsticks" (1972 г.).

За ролята си в телевизионния сериал "Убийство по сценарий" Лансбъри е номинирана 12 пъти подред за "Еми", но така и не го е получавала. През 2014 г. актрисата стана Дама на Ордена на Британската империя.

Наскоро бе съобщено и за друга позната звезда, която ще се присъедини към екипа. Това е носителят на "Оскар",  67-годишният британски актьор Джим Броудбент.

Според иформацията, Бродбент има значителна роля, вероятно, майстер от Цитаделата или архимайстер, където в края на шестия сезон пристигна Сам Тарли (изигран от актьора Джон Брадли).

HBO пази подробностите за ролята му в тайната, напълно в стила на канала.

Бродбент е известен с ролята си на професор Слъгхорн от "Хари Потър" както и много други блокбастъри.