Предотвратен е опит за покушение над Анджелина Джоли

Телохранителят на Бранджелина проговори пред пресата

Началникът на службата по сигурността на Анджелина Джоли и Брад Пит , Марк Билингем разказа пред репортери, че веднъж е успял да предотврати атака над актрисата, освен това охранителят признал, че от време на време се съмнявал в адекватността на съпрузите.

Световните таблоидни акули продължават да наблюдават под лупа ситуацията около двойката, която е в процес на развод. През уикенда, Брад се срещна с децата за първи път след обявяването на раздялата му с Анджелина. Пит не можа да съдържа емоцията и отстъпи място на сълзите.

Докато звездите решават с кого ще останат децата след развода, източници от вътрешния кръг на разведените говорят пред журналисти. Охранителят на двойката заяви пред вестник The Sun разкри неочаквани подробности за най-красивата бивша двойка в Холивуд.

Разказът на човека заслужава доверие, след като самият той е служил 27 години вярно в звената на въоръжените сили на Великобритания. Марк е воювал в Ирак и е получил награда за службата си. 

Връщайки се към цивилния живот, той се превръща в търсен специалист по сигурността на звездите. Според информация в медиите, в момента той охранява не само Бранджелина, но и Том Круз, Кейт Мос, Ръсел Кроу, Шон Пен и др.

Билингем бил шокиран да чуе за развода на актьорите, докато е бил начело на тяхната охрана. През тези месеци, звездното семейство изцедили Марк до степен, че той самият почти да загуби собственото си семейство. 

Бодигардът, между другото също е многодетен баща и възпитава шест деца. "На практика нямах никакъв личен живот. Семейството ми не ме виждаха въобще! За всичките 17 месеца бях у дома само за шест седмици. Работил съм за тях нон-стоп. Толкова съм изтощен!", оплаква се охраната.

Основното му задължение е било да следи за децата. Марк призна, че много е обикнал потомството на актьорите и дори се чувствал като техен баща. "Редовно ги водех на уроци по плуване, имах усещането, че съм ги осиновил.", допълва Билингем. 

"Джоли и Пит най-много се страхуват, че децата им може да бъдат отвлечени. Колкото повече печелят Анджелина и Брад, толкова повече се увеличава вероятността за похищение. За тях беше най-важно, кой се грижи за децата. На мен ми имаха 100% доверие. Живеех с тях, и имахме много близък контакт", спомня си той.

На охранителя е било разрешено да извежда децата на разходка на обществени места. "Можех да ги взимам с мен, на никой друг подобно нещо не е било позволено, - хвали се Билингем - Дори когато реших да увелича бройката на охраната, Джоли и Пит забраниха на новия персонал да приближават до децата. Беше им абсолютно забранено да се докосват до тях, трябваше да наблюдават Мадокс, Пакс, Захара, Вивиен, Нокс и Шайло от дистанция. "

Понякога Марк трябвало да защитава Анджелина от нейните преследвачи. Опитното око на специалиста лесно идентифицира потенциален нарушител в тълпата. След няколко предупреждения Билингем предавал лудите фенове на полицията, а веднъж спасил Джоли от възможен опит за убийство.

"Веднъж Анджи се снимаше с тълпа от хора. Всеки се усмихваше, а един мъж стоеше с каменно лице. Изглеждаше много зъл. След няколко дни го забелязах отново. Той се приближи с пачка фотографии, които тя да подпише. Тя искаше да излезе от колата, но аз не й разреших, взех снимките, там имаше много лични кадри, човека избяга, но после се появи пак ... този път пред хотела на Анджи и аз го задържах, оказа се, че я преследва отдавна. Открихме го на много снимки сред тълпата на различни места. Когато тя е сама той се усмихна, когато Пит придружава Джоли, мисля, че изглежда ядосан. Това е класически случай Джон Ленън." разказва човека по сигурността.

Относно Пит, казва той, също трябваше да го държа под око. "Около него трябва винаги да си нащрек, колкото хората обичаха Анджи, толкова мразеха Брад, - учудва се бодигарда - Между другото, в задълженията ми не влиза само физическата защита на знаменитостите, аз трябва да следя всичко да е наред с облеклото им, да внимавам да не направят нещо неприлично или глупаво пред вечно бдящите за издънки папараци."

За бившите си работодатели Марк казва предимно положителни неща, но си позволи няколко забележки. 

"Мисля, че Брад и Анджи страдат от липсва на здрав разум. Държат се сякаш не са на себе си, когато попитат "Как да влезем в този бар" или "Какво трябва да направим за да стигнем до тази точка?" Не, те не са глупави, просто светът, в който живеят е оставил своя отпечатък. Те не могат да направят най-основните неща, мисля това за много странно ...", заключва бившата охрана на Бранджелина.