Трети ден протести срещу Тръмп

Трети ден продължават протестите срещу новия президент на САЩ

Трети ден продължават протестите срещу Доналд Тръмп, който спечели президентската битка срещу Хилъри Клинтън, съобщи USA Today.

В няколко града на страната имаше протести срещу републиканеца. Демонстрантите заявиха, че са наясно с факта, че не могат да променят резултатите от вота, но искат гласът им да бъде чут.

Те се притесняват, че Тръмп ще предизвика расово и религиозно разделение в обществото. Протестиращите изказаха неодобрение и с плановете да бъде вдигната стена на границата с Мексико.

Хиляди излязоха по улиците на Маями, скандирайки „Тръмп не е моят президент“ и „Животът на чернокожите е от значение“. Демонстрации имаше в Ню Йорк и Чикаго.

Демонстрантите го обвиняват в расизъм, сексизъм, ксенофобия, фашизъм и настояват Хилъри Клинтън официално да поиска проверка на резултатите. 

Междувременно безопасната игла се превърна в символ на протеста и неодобрението срещу Тръмп.

Тръмп, чийто щаб му бе отнел достъпа до социалната мрежа в последните дни преди гласуването, в четвъртък пусна пост с впечатления от срещата си с действащия президент Барак Обама и съпругата му Мишел в Белия дом. Той написа, че жена му Мелания много харесала първата дама, а минути след това обвини медиите, че са подстрекатели на протестите.

Той написа в профила си в Twitter: „Едва приключиха много прозрачните и успешни президентски избори. А сега професионални протестиращи, подбуждани от медиите, митингуват. Колко нечестно!".