Индийска сватба мечта за 74 милиона (видео)

Бивш министър и политик вдига екстравагантна сватба като на филм

Индийски политик организира скандално екстравагантна сватба за дъщеря си, която по лукс може да засенчи и най-смелите фантазии на която и да е бъдеща булка. Смята се, че разходите за тържеството на бизнесмена и бивш министър на индийския щат Карнатака Гали Джанардхан Реди са възлезли на около 5 млрд. рупии, което е еквивалентно на 74 млн. долара.

Гостите (50 хиляди на брой) получават позлатени покани в позлатена кутия и LED екран, монтиран в капака на стойност 150 хиляди евро, а в петдневните тържества участват най-скъпо платените боливудски звезди. Видеото, което се възпроизвежда на екрана, показва дъщерята Брахмани, облечена в серия от модни рокли, а годеникът й Раджив Реди е ограден от пет бели коне.

В същото време Джанардхан Реди и съпругата му правят липсинг синхронизация на песен, композирана специално за сватбата. Бившият министър заяви, че е ипотекирал имоти в Бангалор и Сингапур за финансиране на тържеството, а всички плащания са направени преди шест месеца, когато започва планирането му.

Тържественото сари на дъщеря е на стойност 2 милиона евро. А бижутата за сватбата на богатата индийка са за 10 милиона евро.

Подготовката за събитието започва месеци предварително, а осем сценични директори от Боливуд са наети да създадат декори, наподобяващи древни хиндуистки храмове, на чийто фон да се проведат церемониите. Гостите ще се придвижат до мястото на тържествата в луксозни волски талиги, а за угощенията е изградено специално село.

За сигурността им ще се грижат 3000 гардове и 300 полицаи със специално обучени кучета и бомбени отряди. Реди е бивш член на партията BJP на премиера Нарендра Моди. Наскоро той прекарва три години в затвора по обвинения в корупция, но бе освободен под гаранция през миналата година.

Реди се смята за един от най-богатите политици в Индия. През 2004 г. той получава лиценз да експлоатира мина за желязна руда в Карнатака.