Асоциация "Докосни дъгата" спечели още една битка за децата с диабет

От идната година сензорите към инсулиновите помпи също ще влязат в списъка за реимбурсация към НЗОК

Асоциация "Докосни дъгата" спечели още една битка за децата с диабет. От идната година сензорите към инсулиновите помпи също ще влязат в списъка за реимбурсация към НЗОК, съобщи kmeta.bg.

На свое заседание Управителния съвет на Здравната каса НЗОК утвърди спецификация, с която нашите искания бяха уважени и започват процедура за договаряне на сензори за измерване на кръвната захар, съобщиха д-р Денислава Ангелова и Петя Раева, съучредители на "Докосни дъгата". Предложението от неправителствената организация беше одобрено и НЗОК отправи покана към производителите или търговците на едро с медицински изделия и/или техните упълномощени представители, за участие в процедурата по определяне на стойността на медицинските изделия. Става дума за такива, които са предназначени за заболявания, включени в списъка по наредбата по чл. 45, ал.3 ЗЗО, и на медицинските изделия, които се заплащат в условията на болнична медицинска помощ, извън стойността на клиничните пътеки,уточни Иванка Кръстева-подуправител на НЗОК.

"Щастливи и удовлетворени сме от пътя, който извървяхме, и това, което оставяме след нас. От 1-ви април идната година Здравната каса ще финансира сензорите за измерване на кръвната захар“, допълни още Денислава Ангелова, изказвайки и специални благодарности към подуправителя на НЗОК Иванка Кръстева.