Танцовият състав при НЧ "Ракитин" подкрепи каузата на асоциация "Докосни дъгата" срещу диабета

Животът

20-11-2016, 14:50

Снимка:

Асоциация "Докосни дъгата"

Автор:

Георги Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха възстановения бюст-паметник на Никола Ракитин

Ралица Добрева с поздравителен адрес до читалище "Ракитин"

Асоциация „Докосни дъгата“ направи нови дарения на деца с диабет тип 1 и представи новите си членове

Асоциация „Докосни дъгата“ дари една незабравима празнична вечер на деца с диабет тип 1

Петя Раева и асоциация „Докосни дъгата“ – фокус на благотворителния бал Лайънс Клуб София Витоша

„Докосни дъгата“, събра средства в помощ на деца-диабетици с благотворителна изложба

НЗОК най-после обърна внимание на диабетно болните след апела на г-жа Петя Раева от Асоциация „Докосни дъгата“

Асоциация „Докосни дъгата“ награди учители-творци

Петя Раева и редица известни личности станаха мисионери на благотворителната организация „Докосни дъгата“

Плевенското читалище ще бъде домакин на инициатива на асоциацията през декември

В клуб "Перото" в НДК се състоя литературно четене за деца, с което се отбелязва Световния ден за борба с диабета. Събитието е по инициатива на асоциация "Докосни дъгата", която помага на деца с диабет тип1.

Водещ беше любимия на всички малчугани Бате Енчо, а сред акцентите в програмата бяха и танцьорите от клуб "Фолк Денс Българи" при плевенското народно читалище "Ракитин 1969".

За да подкрепят каузата, роли в детски приказки си избраха актьорите Ернестина Шинова и Веселин Плачков, певицата Мариана Попова, Тити Папазов, Иванка Кръстева - подуправител на НЗОК, Диана Иванова – изпълнителен директор на ФК “Левски” и Биляна Веселинова – главен редактор на Kmeta.bg.

Децата, освен че много се забавляваха, оценяваха и представянията на гостите.

Литературните четения стартираха със забавна програма от Бате Енчо, народни танци в изпълнение на момичетата и момчетата от читалище "Ракитин" в Плевен, а за финал поетът и текстописец на детски песни и книжки Боби Мирчев накара децата да пляскат и танцуват с негови емблематини произведения.

Всички малчуганите получиха страхотни подаръци от Анубис и Булвест 2000, Виваком, ФК "Левски", "Call group" и други дарители.

Денислава Ангелова - Баронеса Плевенска, съучредители на асоциация “Докосни дъгата” сподели с родителите и другите гости: "Срещнахме много добрина и човечност покрай работата по нашата кауза”, a другият съучредител и председател на Асоциацията Петя Раева припомни, че "Докосни дъгата" извоюва финансирането от НЗОК. От своя страна Иванка Кръстева – подуправител на НЗОК допълни, че Здравната каса е започнала процедура за реимбурсиране и на сензорите към инсулиновите помпи.

Следващата седмица асоциация "Докосни дъгата“ ще подпише споразумение за съвместна социална програма заедно с ФК“Левски. Първата съвместна инициатива ще бъде безвъзмездно обучение по футбол на деца, страдащи от диабет. Целта е да бъдат ангажирани хлапета на 7-8 годишна възраст, а с професионалните тренировки те да придобият отлични умения в играта и дори да имат шанс да излязат на зеления терен с фланелка на синия тим.

Асоциацията планира да организира подобни събития в различни градове на България. Предстоят литературни четения в Кърджали на 26 ноември и във Варна на 7 декември.

С радост можем да съобщим, че и Плевен ще бъде домакин на такава инициатива следващия месец. Планира се две вечери подред в читалище "Ракитин" да се проведе същото мероприятие, а подробностите ще станат ясни съвсем скоро.