Списание „Билборд“ избра поп икона за „Жена на годината“

Тази година честта се падна на кралицата на поп музиката Мадона

Ежегодните награди "Жени в музиката" на сп. "Билборд" се присъждат на жени, които имат значителен принос към музикалната индустрия и са източник на вдъхновение за жените по света.

Докато приемаше наградата "Жена на годината" на сп. "Билборд" на церемония в Ню Йорк, Мадона заяви, че за нея едно от най-големите предизвикателства е да бъде добра майка, съобщи Асошиейтед прес.

"Смятам, че най-голямото ми постижение е всяка вечер да изнасям концерт и да приключа турнето си - каза седемкратната носителка на награди "Грами" пред репортери на червения килим в Ню Йорк. - И да се справям с предизвикателството да бъда майка. За мен винаги е било сериозно предизвикателство да бъда майка и същевременно певица."

58-годишната певица, която има четири деца, през март приключи световното си турне "Rebel Heart", което включваше 82 концерта, докато същевременно водеше съдебна битка с бившия си съпруг Гай Ричи за попечителството над 16-годишния им син Роко. По време на турнето Роко напусна Мадона, за да живее заедно с Ричи в Лондон. На съдебната битка бе сложен край през септември, чрез споразумение.

Сред носителите на награди е и поп певицата Кеша, която в момента води съдебна битка с бившия си ментор и продуцент Доктор Люк. Тя получи наградата "Пионер". На Шаная Туейн бе връчена наградата "Икона", а на Холзи - призът "Изгряваща звезда".

С награди на "Билборд" бяха отличени също кънтри певицата Марън Морис, джаз и ритъмендблус певицата Андра Дей, Алесия Кара и Меган Трейнър, която не присъства на церемонията. "Фифт хармъни" изпълни в нейна чест песента й "All About That Bass"