Повдигнаха обвинения срещу ученика, пребил учителя си

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от Районен съд-Асеновград

Районна прокуратура-Асеновград внесе в съда обвинителен акт спрямо 17-годишния Атанас Георгиев, за това, че като непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е причинил на Антон Велков, учител в Професионална Селскостопанска гимназия-гр. Садово/ПССГ/, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение, протекла без загуба на съзнанието  – престъпление по чл. 131 ал.2 т. 3 във връзка с чл. 130 ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 т.4 от Наказателния кодекс и за това, че е извършил непристойни действия - направил опит за нанасяне на удари на учителя А.В. и на учителката М.Д., извършено в сградата на ПССГ-гр. Садово, отправяне на псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм – престъпление по чл.325 ал.2 във връзка с ал. 1 във връзка с чл. 63 ал. 1 т.4 от Наказателния кодекс.
На 19 септември 2017 г., в гр. Садово, учителят А.В. и колежката му М.Д. била на работа в ПССГ-гр. Садово. Около 11.20 часа, по време на четвъртия час, М.Д. преподавала в кабинета на първия етаж. Тогава обвиняемият Атанас Георгиев, който не се намирал в час, започнал да отваря и след това със сила да затваря вратата на същия кабинет. Той на висок глас отправял обидни и нецензурни реплики и заплахи. Наблизо имало и други ученици. М.Д. излязла от кабинета, за да провери какво става и в този момент обвиняемият отправил към нея предизвикателни реплики и се опитал да я удари с ръце. Тя се уплашила и възмутила много от тези непредизвикани от нея действия на обвиняемия и излязла от стаята, за да потърси своя колежка.  По същото време в друг кабинет преподавал учителят Антон Велков. Той излязъл на коридора, за да види какво се случва. Тогава обвиняемият А.Г. с висок тон му наредил да се прибира обратно в кабинета и казал, че никой не може да го накара да посещава учебните часове или да прави, каквото и да е друго. Тези негови думи били придружени отново с обидни, нецензурни и заплашителни реплики. Наоколо се намирали учители и ученици, които останали изключително възмутени от неговото поведение. В един момент обвиняемият  А.Г. отправил към учителя А.В. репликата „сега ще видиш какво ще стане“ и бягайки напуснал сградата на училището. Върнал се веднага, като носил в ръката си дървен клон с дължина около 160 см. и дебелина около 3 см. Насочил се рязко към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си и се опитал да го удари с клона по главата, като първият му опит останал неуспешен. Веднага след това обвиняемият отново посегнал и нанесъл силен удар с клона на учителя А.В., който бил откаран в болница. Тези действия на обвиняемия отново били съпроводени с отправяне на висок глас на обиди и заплахи и били възприети от всички присъстващи, които отново силно се възмутили от проявената агресия. Обвиняемият А.Г. избягал от сградата, като по-късно е бил открит и задържан със заповед по Закона за МВР.
В срока на разследването по бързото производство са били разпитани свидетели, извършени експертизи, направени огледи на веществени доказателства, приложени документи и Районна прокуратура-Асеновград е внесла обвинителен акт в съда. Спрямо обвиняемият Атанас Георгиев  е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 23 септември 2017 г.
Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от Районен съд-Асеновград. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен