Форум за родители "Здраво дете“ се провежда в Пловдив

Списание "Здраво дете“ за първи път гостува в града под тепетата

В Пловдив се провежда за първи път Форум за родители „Здраво дете“. Той се организира под егидата на Българската педиатрична асоциация и съвместно с Медицинския университет-Пловдив и Българския фармацевтичен съюз.
Списание „Здраво дете“ за първи път гостува в Пловдив и ще стане част от тазгодишното издание на Българските фармацевтични дни, чиито открито изложение „Попитай фармацевта” ще се проведе днес и утре от 10:00 до 18:00 ч. в централната пешеходна зона. Поканени са  всички родители да посетят щанда ни, където ще имат възможност да се включат в националната кампания „Моят любим педиатър“, да напишат благодарствено писмо до лекаря на своето дете и да получат символа на кампанията – сладко плюшено мече.
В рамките на Българските фармацевтични дни ще се проведе и първият по рода си форум, посветен на детското здраве, който се организира в Пловдив съвместно с Медицинския университет, Българската педиатрична асоциация и Българския фармацевтичен съюз. Той ще се състои на 23 юни в Клиниката по педиатрия към МУ-Пловдив от 10:00 до 13:00 ч. и е безплатен за всички желаещи. По време на събитието водещи специалисти в областта на педиатрията ще споделят ценен опит пред бъдещите и настоящите родители и ще дискутират важни теми, свързани с детското здраве и  развитие. В края на всяка лекция родителите ще имат възможност да зададат директно въпроси към специалистите по всички теми, които ги вълнуват.
На 23 юни, събота, от 10:00 ч. до 13:00 ч. в Клиниката по педиатрия, МУ-Пловдив, ет. 5, бул. "Васил Априлов" 15A
ПРОГРАМА
9.30 – 10:00 ч.    
Посрещане на родителите и начало  10:00 – 10:20 ч.    
Как да храним новороденото и детето рационално: съвети за кърменето и захранването Лектор: д-р Нели Генкова, Клиника по педиатрия, МУ-Пловдив, 10:20 – 10:40 ч.     
Тревожни признаци при бебето и малкото дете, които изискват лекарски преглед Лектор: д-р Костадин Кетев, Клиника по педиатрия , МУ-Пловдив, 10:40 – 11:00 ч.    
Страшни ли са детските приказки Лектор: Албена Раленкова, редактор на детска литература, издателство „Фют“, 11:00 – 11:20 ч.    
Кафе-пауза 11:20 – 11:40 ч.    
Емоциите и децата Лектор: Теодора Пампулова, детски психолог, координатор на Дружеството на психолозите - Пловдив, 11:40 – 12:00 ч.  
Най-честите злополуки в детска възраст: как да реагираме Лектор: д-р Костадин Кетев, Клиника по педиатрия , МУ-Пловдив, 12:00 – 12:10 ч.    
Визикод и здравето на детските очи Лектор: Петя Костова, мениджър маркетинг и продажби, БИОНАТ ЕООД, 12:10 – 12:30 ч.    
Летните заболявания: как да помогнем на детето с хомеопатия Лектор: д-р Зорка Угринова, преподавател по Клинична хомеопатия към Европейската школа по клинична хомеопатия, 12:30 – 12:50 ч.    
За страховете от ваксините, за ползите от ваксините - Дискусия с проф. Владимир Пилософ, председател на Българската педиатрична асоциация