Борисов: Постигнаха наистина голяма промяна – всичко поскъпна със стотици проценти! (Видео)

"Изпуснаха цената на тока в полза на приближени до тях бизнесмени, скокът достига до 300%", заяви бившият премиер

"Думата власт не е хубава. Власт използва Румен Радев. Къде щяхте да правите европейско първенство в Пловдив, ако не бяхме построили зала "Колодрум"? Над половин милиард са влезли в града целево, а сега има за всички общини 100 милиона. Ако зависи от мен, сега ще спра магистрала „Тракия", докато не сменят мантинелите. В момента "Тракия" е убийствена. На всеки 2-3 км липсват мантенели. Ако пак стане катастрофа, колите ще отидат в насрещното движение. Вие не сте почтени. Ако бяхте, щяхте да направите не актуализация на нашия бюджет, а направо бюджет да следващата година. Това е почтеност в политиката. Ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен - това ли излиза?”, каза Бойко Борисов в Пловдив.

"Увеличение на цените на тока на свободния пазар 300%. Вече сигурно сте получили сметката за тока. Затова аз искам „да продължим промяната“, от която ние не сме част, цената на тока я изпуснаха в полза на разни бизнесмени. Желязото е скочило с 200%, магистралите, които спряха навсякъде, хората бяха взели всички материали да строят и сега понеже цените скочиха, спряха да им дават. Хасково, Пловдив, Кърджали ще забравят за Околовръстно. Радев уби севeра и Северозапада, излъга на Трите морета, че строи магистрала Черно море. Ние „Хемус“ и София-Видин не можем да направим.“, коментира той.

"Газта е повишена с 160%, цената на хляба, олиото, парното и никакви мерки. Един да излезе да ми каже какво правят сега. Само за ББР говорят, до колкото знам един кредит има даден само. Почтено ли е като говориш, че ще съкратиш администрацията да увеличиш борда, чантаджиите?“, попита Борисов и продължи „100% увеличение на дървения материал, скъп газ, дървен материал, нямаш и път да си изкараш стоката. Дървата за огрев с 80% увеличение. БЧК вчера обяви, че маха олиото от кошницата, защото е много скъпо.“

Бившият премиер коментира и темата за здравеопазването и пандемията.

„София трудно ще направи детска болница, вчера починаха 58 българи. Те унищожиха ваксинационния план, другите държави дори силово, колкото и да не е популярно обявиха задължителна ваксинация. На никой не му е приятно, но сега при тези цифри и да не искат ще започнат да затварят. Най-сетне и работодателските организации се обадиха да си искат мерките и 60 на 40, ама къде бяхте при актуализацията на бюджета, когато само пенсиите вдигнаха. Къде е Плана за възстановяване, уж сме успешна държава, а нямаме внесен план и това се разбира за почтеност. Или аз нещо не разбирам.“

Борисов повдигна въпроса и с машините за изборите „Стана ясно, че ЦИК са назначили четирима човека, които ще си играят с кодовете, кой ще ги наблюдава с тези флашки? Рашков или Радев, аз не им вярвам. Назначаваш си съветника на Янев. Сещаш ли се защо ГЕРБ беше първа в България, защо не ми опонират. Къде е тази съкровена мечта за честни избори в ръцете на Радев и Бойко Рашков? Когато говорим за почтеност, тук и колегите от КС може да се засегнат, да дадеш един месец срок да ти пратят от „Дондуков 1“, до „Дондуков 2“ една декларация. За да се направят партии през това време. И един месец срок от Външно министерство, до Министерски съвет. Това е почтената работа, през това време ние говорим как ще продължи тази промяна, която аз никъде не видях, освен че взеха на Гешев шофьора. Освен спирането на европрограмите, но БНБ онзи ден публикува, че чуждестранните инвестиции падат по време на това „успешно и почтено“ правителство. Всичко е спряло и е в хаос, но е почтено. Ако извадите цитати на Радев за спад в инвестициите по наше време, той каза, че било заради корупцията, сега имаме 64% спад. Това е почтеността и тази промяна трябва да продължи.“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Вижте повече във видеото: