Ами сега? Кой ще ни плати сметките?

Бойко си отива, ЕРП-тата остават

Протестите продължават, тръбят организаторите им. Няма лошо, гражданското общество се събуди и скочи срещу монополите, защото ни засмукаха портмонетата и изтръскаха из основи и без това празните ни джобове. Похвално!

Всъщност има лошо, снощният погром по столичните улици, потрошените патрулки, съборените кофи за смет, потрошените витрини на магазини...

Има и още: тръгнахме срещу монополите, обърнахме го в протест срещу Бойко и кабинета, сега ще бъде срещу цялата политическа върхушка у нас.

Монополите ги погнаха, аха да изритаме ЧЕЗ и... Борисов изнедадващо хвърли оставка.

Но сега кой ще реши проблемите, кого ще виним за битието си, за сметките си?

Не беше много отдавна времето когато червените бабички докараха на власт Жан, гладната "Виденова зима" и повсеместната бедност го бутнаха през 96-а, тълпите огладнели сложиха Костов и неговата кликака, които разпродадоха за жълти стотинки каквото беше останало. Хората и него го свалиха, за да дойде Спасителят Цар, който си оправи дворците и горите и някоя и друга далаверка за по един милиард, като продажбата БТК и имитирането на дълг, които децата ни ще плащат до гроб. Но и той си отиде безславно, за да се настани триглавата ламя, която в познатия ни стил 8-5-3 опоска всичко и си го раздели  8 за БСП към 5 за НДСВ и 3 за ДПС. Кой ни е виновен, нали ние си ги избираме!

И тогава през всичките тези години пак протестирахме, но сега протестът уж беше аполитичен, с конкретно искане – Край на монополите.

Снощи обаче ясно се видя как това не е така, защото шепа националистчета с маски на лица и кърпи по главите налетяха на жандармеристите. И не, не ги бъркайте тези момчета с ултрасите, онези са супер надъхани и погромът вчера щеше да е с поразителни размери, ако бяха те.

Значи остава едно, някой яха недоволството ни отново. Кой стои зад протеста? Кой си чеше егото, за да може България да се върне отново години назад.

Рано или късно подстрекателите ще се появат, нищо не остава скрито – покрито, изтъркан лаф, но в днешната ситуация повече от верен. Дали пък не са тези, които вчера бойкотираха парламента и днес ги нямаше в пленарната зала. А, те ли са, БСП ли са?

Икономиката ни е пред колапс, а с дошлата вече политическа криза, съвсем ще я затрием и ще изгоним и последния чужд инвеститор, дръзнал да вложи някой лев у нас.

Не защитавам никого и никакви партии (ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, ДСБ, НДСВ и куп знайни и незнайни), защитавам себе си и надеждите си за по-добър живот. Тук и сега!

Но с неясни искания, а и с още по-неясни водачи, това скоро няма да се случи. Няма!

И каква стана тя сега, в резултат на цялата тази история ЕРП-тата си запазиха позициите. Да сте чули нещо от тях днес. Щастливи са, че тези, които щяха да ги бутнат, си отиват. Т.е. целта на протеста далеч не е постигната, но пък вече протестите са политизирани. Така че?

А накрая за капак на всичко долетя новината, че след дълго и напоително заседание, небезивестния кръг "Банкя" (Монтерей) е обсъдил днешната ситуация, разбирайте оставката на правителството.

Срещата им е била на новото им "работно" място – ресторант "Генуа" в столичния квартал "Изток" и по предложение на Виктор Вълков излизат с декларация от едно изречение: "Да запазим самообладание".

Щеше да е супер смешно, ако обаче не беше твърде жалко!