Кончита Вурст поздрави руснаците на руски, те побесняха

Булевард

10-05-2015, 21:48

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Израел възропта срещу унгарската песен за Евровизия (ВИДЕО)

Австралия ще бъде представена от Гай Себастиан на Евровизия

Полската участничка на Евровизия ще пее в инвалиден стол (ВИДЕО)

Пънк-аутисти със синдром на Даун на Евровизия (ВИДЕО)

16-годишен ще представя Израел на Евровизия (ВИДЕО)

България ще е домакин на детската Евровизия

Кончита Вурст и Бан Ки Мун с призив за толерантност

Кончита Вурст пя в Европарламента

Кончита Вурст ще стане първият травестит с изява на сцената на кабарето "Крейзи хорс"

Беларус не покани Кончита Вурст на фестивал - не я харесва

Емо Каменов се възмути от Кончита Вурст

Кончита вурст засенчи Бил Клинтън и Рики Мартин

Лейди Гага ще пее с Кончита Вурст

Духовници: Кончита Вурст е виновна за наводненията на Балканите

Кончита Вурст дойде в София за протеста на "Атака" (снимки)

Вече е ясно, че брадата певица ще бъде водеща на конкурса Евровизия във Виена тази година

Скандалната победителка от Евровизия Кончита Вурст благодари на рускоговорящите си фенове за подкрепата която те са й отдали, когато спечели на 10 май 2014 г.

Брадатата сензация сподели снимка от награждаването си придружена от текста:

"Точно преди една година вие ми помогнахте да спечеля песенния конкурс на Евровизия в Копенхаген. Много благодаря на всички мои рускоговорящи фенове за вашата "неудържима" подкрепа! ".

Със своя пост на руски език, певицата успя да разгневи много руснаци. Хейтърите на Велика Русия бързо изсипаха тонове, псувни и обиди под публикацията. Снимката с поста и грозните коментари останаха на страницата на изпълнителя, но бяха свалени от стената, освен това администраторите са добавили специфични ограничения за "видимостта" на изображението.

Руската онлайн преса също отрази подобаващо обръщението, като отбеляза негодуванието на потребителите и всички негативи на смелата певица произлезли от явяването й на конкурса до ден днешен.

През декември 2014 Кончита Вурст каза, че иска да дойде в Русия при феновете си и иска да прекара една седмица с президента Владимир Путин, за да го разбере. Говорейки за срещата с руския лидер, Вурст обясни, че по-специално, се интересува от това какво означава да бъдеш Путин и колко напрежение трябва да издържиш. В края на април, беше обявено, че певицата ще пропусне московският концерт на конкурса тази година.

Междувременно стана ясно, че Кончита Вурст ще бъде водеща на следващата Евровизия 2015 във Виена.

Общо 39 страни - с две повече от тази година - ще вземат участие в спорния европейски песенен конкурс. Свои изпълнители след прекъсване ще изпратят Кипър, Чехия и Сърбия. Украйна се отказа от участие.

Предвид нечетното число изпълнители, в първия полуфинал на 19 май ще се изявят 16 държави, а на 21 май 17. На финала на 23 май ще се борят 10-имата победители плюс Австрия като домакин и т. нар. "голяма петорка" - Франция, Германия, Италия, Испания и Великобритания, съобщи DW-World. Билетите вече са в продажба на цени от 14 до 390 евро.
60-та Евровизия по право ще се проведе във Виена, след като тази година голямата награда взе Кончита Вурст.

Освен че ще се изяви като водеща, звездата ще открие Евровизия 2015 със свое парче. Тази отговорност е възложена на травестита от австрийската тв/радио корпорация ORF.

Директорът на тв канала Катрин Зехнер отбелязва, че Вурст "спечели конкурса с помощта на своята личност, глас и песен за Австрия. Тя направи не първата, но най-мощна австрийска крачка в борбата за самоопределение и уважение в Европа и света".