Станишев скочи срещу приватизацията на ВМЗ

Червеният лидер готов за дебат с опозицията в парламента

Лидерът на БСП Сергей Станишев мобилизира опозицията за отпор срещу ваденето на ВМЗ-Сопот от забранителния списък за приватизация. Днес той се срещна с работниците в предприятието, за да чуе мнението им за съдбата на завода, пише БЛИЦ. Пътят, който чертае правителството за ВМЗ е ликвизация чрез приватизация, може би ще остане да работи само завода Иганово, а другото ще се разпарчетоса и продаде, смята червеният лидер.
Станишев обяви, че ще предприеме мерки за запазване на предприятието. Той се ангажира да говори с опозицията в парламента за противопоставяне на приватизацията на завода и за дебат за бъдещето на ВМЗ.
Според червените трябва да се упражни натиск от страна на синдикатите и държавата трябва да се погрижи да осигури работа на предприятието. "Във всяка държава военната промишленост е държавна и това трябва да е приоритет на България", смята лидерът на БСП.
След продължителна стачка работниците във ВМЗ получиха вчера всичките си забавени заплати, които премиерът Бойко Борисов успя да осигури. Кризата се разреши, дни след като децата на стачкуващите също излязоха на бунт в защита на родителите си.