Тодор Петков отказа да оглави "Пловдив 2019"

Научил от медиите, че е номиниран да ръководи фондацията

Имам свои прични да не членувам в Управителни съвети дори и на фондации. Постът почетен председател също няма да ми приляга. С тези думи общинският съветник от левицата и бивш областен управител Тодор Петков отказа предложението да влезе в ръководството на фондация „Пловдив 2019”.

Научих, че съм предложен за тези постове от медиите в понеделник вечерта. Това не е подходящата форма за комуникация. В бъдеще преди да предприемате подобни стъпки първо обсъдете въпроса със самия кандидат. Не желая да заема тези високи постове. Почетен председател на дадена организация става някой, който е бил в ръководството й години наред. Случаят тук не е такъв, посочи червеният съветник.

Готов съм да се включа с всичкия си опит и енергия в работата, но като редови член на инициативния комитет за избиране на Пловдив за Европейска столица на културата. Дори и без официална длъжност ще съдействам активно за каузата, заяви още Петков.

Вносителят на предложението – зам.-кметът Стефан Стоянов на свой ред изрази изненада и разочарование от отказа на червения съветник. Той благодари на Петков за изказаната подкрепа и готовност за работа, след което оттегли точката за следваща сесия на Общинския съвет.