Търси се нов шеф на фондация "Пловдив 2019"

Магдалена Герева е временно изпълняващ директор

Магдалена Герева ще бъде временно изпълняващ длъжността директор на фондация "Пловдив 2019 година". Това съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов.

Припомням, че снощи бе освободен  досегашният шеф Николай Близнаков.

"Управителният съвет беше единодушен, че Близнаков не се е справил добре. Няма нищо притеснително в тази промяна. Ако трябва ще правим още, за да имаме добър екип. Не очаквам сътресения", коментира Стефан Стоянов.

По думите му новият директор ще се "търси навсякъде". "Трябва ни добър администратор, който да може добре да се справя и да подреди работата на фондацията. Като че ли досега търсехме повече творчески личности отколкото добри администратори".

Новият шеф на "Пловдив 2019" ще се избира с конкурс. Имаме няколко кандидатури, но име не мога да кажа, заяви Стоянов.

По мнението на ресорния заместник-кмет за изминалите 6 месеца организацията е могла да свърши повече, да бъде по-публична и по-активна.

"Вчера общинските светници имаха възможност да се запознаят с работата на фондацията, понеже някои от тях не успяха тази година да посетят офиса и да видят какво правят хората там. Когато прояваш претенции към работата на една структура, е добре малко да я познаваш", коментира Стоянов.

Фондацията бе сформирана в края на 2011 година. Задачата й е да подготви кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година.

Новият директор ще бъде трети поред.