Господ да е на помощ! Започва трансплантацията на малкия Филип

Бебето е в руска клиника, където се борят за живота му

Започва трансплантацията на малкия Филип, който повече от година е в будна кома.

Мили приятели, пишем ви с новината, че резултатите от изследванията са готови. След обстойно обсъждане от страна на лекарския екип се е взело решение да започне програмата за трансплантация на стволови клетки, се съобщава на Фейсбук страницата "Да помогнем на Филип да се събуди".

Първите четири дни момченцето ще бъде подложено на стимулация, чиято цел е оптимално извличане на стволови клетки от организма - качествено и количествено. Това стимулиране вече е започнало и днес ще бъде поставена втората доза стимулант. В първите дни на следващата седмица ще бъде направена и първата трансплантация.

Повече от всякога се нуждаем от вашите молитви и положителна енергия! Дано всички заедно успеем, пише семейството.

Малкият Филип от Пловдив, който заради лекарска грешка е в кома повече от година, замина за лечение в Русия на 28 януари.

Историята на малкия мъж трогна хиляди българи. Plovdivutre.bg бе сред първите, които разказа историята на детето и пое кампанията за събиране на средства за лечението му.

Бебето се ражда принудително в седмия месец заради усложнения в бременността на майка му. Малкото момче тежи едва 900 грама. Два месеца лекарите се борят за здравето му и накрая го изписват здраво.

Малчуганът е в кома повече от година заради лекарска грешка. По-рано поставена задължителна ваксина срещу морбили го обрича на дълъг сън. След преждевременната манипулация мозъчната му дейност спира, но органите му продължават да действат нормално. Детето изпада в така наречената будна кома. Тогава започват мъките на майката и таткото.

Кампанията по събиране на средства за лечението на Филип предизвика нечувана съпричастност сред българите у нас и в чужбина. Нужната сума за всички процедури от 120 хиляди евро бе събрана за рекордните 14 дни. Родителите официално прекратиха събиране на пари на 20 декември, но въпреки това възрастни и деца продължават да дават своята лепта за каузата. Цялата събрана сума към момента е малко под 300 хиляди лева.