Полицейски кордон варди шефове на EVN

РУНД ТРЕТИ – в 17 часа днес нов протест пред централата на дружеството

Високите сметки за ток и парно изкарват за трети рунд недоволни пловдивчани. За 17 часа е планиран нов бунт пред сградата на EVN, съобщиха протестиращи в социалната мрежа.

Хората не се дават. Вече не искат да ги мачкат. Търсят си правата, коментира за Plovdivutre.bg Цветомир Стоянов, един организаторите на недоволството.

По думите му шефове и служители на EVN са "под голямо напрежение". Вчера, час преди протеста, всички били изкарани от сградата под полицейски кордон. "Страхуват се, в централата светеше само един прозорец, вероятно на охраната", каза Стоянов.

"Полицаите не са виновни. И те плащат сметки за ток. Но охраняват EVN вместо народа", коментира Стоянов.

Стотици пловдивчани са подали жалби до дружеството заради съмнения за неправомерни сметки за ток и парно.

По информация на протестиращи техници на EVN проверяват електромери, но не откривали нередности.

Разсроченото плащане на фактурите не е решение, заяви Цветомир Стоянов. Задълженията се трупат. "Казват, че януарските сметки няма да са по-малки от декемврийските. Хората броят последните си стотинки за EVN".

Снощи пред централата на дружеството протестираха около 250 пловдивчани. В неделя там се събраха близо 3 000. Тогава под тепетата изригна най-големият протест срещу монопола.

Заради непосилните сметки за ток и парно хората излязоха на улицата. Крещяха "Убийци", "Боклуци", “Мафия”, "Крадци и мошеници", “Вън на EVN от България” “Енергийни вампири! Време е за революция!”

Пред централата на дружеството хората запалиха сметките. Замеряха сградата с жълти стотинки и яйца.