Бургас събуди се, изгони EVN!, зоват стотици във фейса

Близо 600 вече казаха "Да" на протеста, броят им расте непрекъснато

Близо 600 будни бургазлии са обявили до момента във Facebook, че ще се включат в протеста срещу EVN тази неделя от 11 часа.

Гневни и излъгани от монополното дружество се заканиха, че освен километричните фактури, които ще носят, ще обстрелят сградата на компанията с домати, яйца и жълти стотинки.

"Аз каня и "доволните" от високите сметки бургазлии, които не подкрепиха протеста на 10-и", пише възмутен потребител в официалната страница на събитието във Facebook, разочарован, че едва 300 възроптаха срещу унизителното поведение на дружеството миналата неделя.

Сборният пункт отново е 11 часа пред сградата на EVN на ул. "Александровска" срещу гарата.

Масовото недоволство ескалира с всяка минута, а подкрепилите каузата на протеста и онлайн петицията нарастват лавионообразно.

Последната бомба, която гръмна в медиите, че в солените сметки са калкулирани луксозни джипове за енергото и единственото решение, което предложиха ръководителите на ЕРП-тата е разсрочено плащане вместо коректно да проверят откъде идват огромните сметк.

Във Варна, Пловдив и София се организират всекидневни граждански протести и шествия, в неделя се очаква десетки градове в страната да се събудят и да кажат "Не" на монополистите.

Както Burgasutre.bg писа миналата неделя в Бургас 300 протестиращи окупираха сградата на енергото с искане се национализират ЕРП-тата, електроенергията, произведена от АЕЦ - Козлодуй да се разпределя само на вътрешния пазар за нуждите на гражданите и обществото и да се премахне задължителното изкупуване на ел. енергията от НЕК.

Междувременно тръгна и онлайн петиция "Срещу монопола на електроразпределителното дружество EVN".