Избрани Новини
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Изкушаващи телешки ребърца
18-02-2013, 11:27
Снимка:Сидония Радева
Автор:Сидония Радева
Още по Темата:РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Поширана риба в бял винен сос
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Гъши дроб с ябълки, черешово кули и шоколадов пикантен сос
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Агнешко Задушено
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Пълнена Коледна пуйка с кестени и сушени плодове
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Свински мариновани ребра за студените зимни вечери
РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Пилешко роле с броколи и бри - лесно, бързо, вкусно
Уважаеми господа, изненадайте любимата жена с вкусно ястие на осмомартенската празнична вечеря
С наближаването на 8-ми март всички мъже са поставени пред дилемата какво да подарят на любимата жена.
И ако любовта на мъжа минава през стомаха защо това да не важи и за дамите.
Освен красив подарък скъпи мъже можете да изненадате приятно своята половинка с това вкусно кулинарно предложение от Шеф Сидония специално за читателите на Bulgariautre.bg.
Необходими продукти:
Телешки ребра - 1 кг.
Картофи - 0.500 кг.
Морков - 1 бр.
Лук - 1/2 глава.
Ябълки - 2 бр.
Дафинов лист - 1 бр.
1 с.л. брашно
Червен пипер - 0.005 гр.
30 мл. олио
1/2 ч.ч. червено вино
вода
Стрък Розмарин
Сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Телешките ребра се овкусяват със сол и черен пипер и се поставят в намазнена тавичка.
Всички зеленчуци се нарязват на едро и се поставят в купа.
Добавя се брашното, подправките и олиото и се разбъркват.
Разпределят се овкусените зеленчуци около телешкото месо. Залива се с червеното вино и се долива топла вода до половината.
Покрива се тавата с алуминиево фолио и се поставя да се пече на 180 градуса около 2.5-3 часа до готовност.
Бон Апети!
Топ Новини