Животът е пред Ани! Доброто победи!

Утре болната жена лети за Германия, правят изследвания за намиране на донор

Болната от левкемия Ани утре лети за германската клиника. "Там ще правим предварителни изследвания и ще задействаме процедурата за намиране на донор", каза за Plovdivutre.bg съпругът й Мирослав. Средствата са почти събрани. Остава само да стискаме палци и да се молим скоро да се намери донор и да се направи трансплантацията, надяват се близките й.

През изминалите две седмици хиляди българи у нас и в чужбина станаха част от нечувана кампания по събиране на пари за лечението на 32-годишната жена и майка. Добри хора протегнаха ръка за помощ на Ани. В дарителската сметка са набрани над 170 хиляди евро.

Имаше дарения от 2 лева до 10 000, разказа Мирослав. Във Facebook страницата "Помогнете да спасим Ани" хиляди приятели на жената й желаят късмет. В петък вечер благотворителното салса парти в хотел "Лайпциг" набра над 10 000 лева за благородната кауза.

Преди дни се появи измамна банкова сметка, която се опита чрез името на Ани, да натрупа средства.  

Потребител с профил Vafla Troia бе публикувал нейна снимка със семейството й заедно с лъжлива сметка, разкрита в друга банка.

Близки и приятели на младата жена скочиха като ужилени. Десетки гневни коментари заляха мрежата.

“Безсрамници. Засрамете се. Как може да се възползвате от положението на Ани, имате ли сърца се питам?”

“Ужас! Как е възможно нормален мозък да роди подобно нещо?”

Ани Паунчева е майка на бебето Рая. Тя научава за левкемията дни преди да роди, през ноември м.г. От тогава е на тежка химиотерапия. За да се излекува напълно, трябва да й бъде направена трансплантация на костен мозък.

Дано Господ я закриля! Екипът на Plovdivutre.bg желае на Ани, Рая и Мирослав много усмивки занапред!