Имам волята за промени, отсече Фандъкова

"Аз разбирам политиката така: когато имаш определена позиция, имаш ангажименти, отговорности и трябва да ги свършиш"

Политическа воля има за всякаква промяна, стига обаче всичко да е разумно и законосъобразно, обяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й, въпросът, който протестиращите са поставили на първо място пред Столична община, е този за "Топлофикация-София" и високите сметки.

Според нея е очевидно, че в годините назад Топлофикация не си е вършила работата, за да се стигне до сегашното положение.

В последните години са подготвени 21 инвестиционни проекта и вече започва предпроектно проучване за изграждане на най-голямата топлофикационна инсталация.

Това на практика ще подобри работата на топлофикационното дружество и да намали цените на топлоенергията, сигурна е кметицата.

"Много важно е в такава ситуация да питаме експертите и да взимаме най-добрите технически решения, които да проверяваме за законосъобразност", заяви Фандъкова и допълни, че събираеми вземания не се опрощават и няма да бъдат опрощавани, защото нито е справедливо, нито законно.

Йорданка Фандъкова заяви, че не бяга от политиката, защото според нея длъжността, която тя заема, е политическа.

"Аз разбирам политиката така: когато имаш определена позиция, имаш ангажименти, отговорности и трябва да ги свършиш. Това е моето разбиране, аз няма да го променя", категорична бе столичният кмет.