Никой не купи златния Ролекс на дядо Николай (ВИДЕО)

Днес не се появи мераклия заради огромния медиен интерес

Златният Ролекс на митрополит Николай засега няма нов собственик. На първия търг по обяд не се появи реален купувач. Имало е запитвания и интерес от доста хора, но вероятно заради огромния медиен интерес часовникът не бе продаден. Следващият търг на скъпата вещ ще бъде след Великден. Дали и той ще бъде организиран толкова шумно още не се знае.

По-рано през деня в Историческия музей в Пловдив бе изложен станал доста популярен часовник на митрополит Николай. Точно в 11 часа  започна огледът на предмета, който до скоро красеше ръката на владиката.

Един възрастен господин от града полюбопитства как изглежда Ролекса, предаде репортер на Plovdivutre.bg. Той признал, че е любител на часовници и самият той притежава качествен, но от друга популярна марка.

Експертен оценител вече е написал доклад за Ролекса. Според него първоначалната тръжна цена е 11 600 лева. Наддаването бе планирано да е с 500 лева.

Ролексът е от неръждаема стомана, с жълто злато и сапфирен кристал. В документа за притежание пише, че той е дарен на митрополита през 2006 година.

Следващият търг ще бъде след Великден, тъй като утре започват великденските пости.

Средствата от Ролекса ще отидат за погасяване на сметката за ток на митрополитския храм "Света Марина" и за благотворителност.

Един ден чосавникът ще бъде изложен като експонат в Историческия музей, каза Евелина Здравкова, християнин, член на Църковното настоятелство и колега от в-к "Марица".

Вижте какво още сподели тя за обстоятелствата около търга във видеото: