Кметът: Чудо! Преведоха такса за концесията на спирките

От 10 години насам първите 166 хиляди лв. са в сметката на общината

Първата концесионна такса от прословутия договор за спирките на Пловдив вече е преведена, съобщи сутринта кметът на Пловдив Иван Тотев. „Към настоящия момент в сметките на общината имаме преведени 166 800 лева“, добави градоначалникът.

„Това е първата концесионна такса от тази дълга 10-годишна сага за спирките на градския транспорт. Най-после община Пловдив получи реални средства. Невероятно просто!“, заключи Тотев.

От днес започва подготовката за поставянето на първата нова спирка, която ще е на на ул. "Гладстон" пред обновения Дом на културата.

От утре плануваме да започнем изграждането на фундамента, а в петък или в събота ще монтираме и първия модул, каза още кметът.

Припомняме, че Заедно с монтирането им ще бъде положена и нужната подземна инфраструктура. Става въпрос за кабелите за електрическо захранване на рекламните съоръжения. Те ще бъдат свързани със системата за улично осветление. Ще бъдат поставени и връзките, които да доставят актуални данни за пристигащите автобуси на таблата, предвидени в интегрирания транспортен проект.

Новите заслони по договор с с фирмата концесионер "Елиза - 1999" са 314 и ще бъдат обновени до 2 години.