Кулинарен уикенд: Експериментирайте с топла пилешка салата

Пригответе лек, свеж и нестандартен обяд

Цяла седмица правим компромис със храненето, почивките и недоспиването. През уикенда поставете здравето и удоволствието на първо място. Главният готвач на хотел Лайпциг Пловдив Николай Антонов ви предизвиква да отделите час и да се развихрите в кухнята. Изненадайте любимите си хора със салата, но не каква да е, а топла пилешка салата.

 

Необходими продукти:

Пилешко филе 200 гр

Пресни гъби 150 гр /по-дребни/

Червен лук  2 глави

Соев сос

Червен пипер

Черен пипер

Сол

Пресен розмарин 1 стрък

Бяло вино 50 мл

Скилидки чесън 2 бр нарязан на люспи

Зехтин 60 мл

Маруля 1бр

 

Начин на приготвяне: 

 

Нарязвате пилешкото филе на кубчета по около 2 см, поставяте го в подходяща купа и го смесвате добре с чесъна, 30мл зехтин, червения пипер, пресния розмарин, сол и пипер. Оставяте в хладилник за 3-4 часа. Обелвате и нарязвате лука на едри полумесеци, гъбите нарязвате на половинки. Загрявате добре останалият зехтин в незалепващ тиган и слагате първо пилешкото месо. Когато добие златист цвят слагате и пресните гъби с червения лук. Обърквате добре и задушавате с бяло вино до готовност на гъбите. Добавяте сол и черен пипер на вкус. Преди да махнете от котлона добавяте соев сос, разбърквате и поднасяте върху накъсани листа маруля. Може да сервирате с резен портокал за свежест.

Бон апети!