Гласът на протеста: Не искаме областен и от БСП!

Не дават пари, няма наемници на улицата, каза Стоил Атанасов

Стоил Атанасов се превърна в гласа на протестиращите в Пловдив. Казва, че не се приема за лидер. В първия ден на митинга грабнал мегафона, защото другите били “по-срамежливи”. Беловласият мъж не е от града. Живее в Брани поле. Председател е на кооперация. В блиц интервю за Plovdivutre.bg казва, че никой не му плаща, за да "води хорото".

Г-н Атанасов, докога с протестите?

Довечера отново се събираме пред общината. Утре сутрин пред сградата на областна администрация. Хората не искат губернатор от ДПС.

Ако назначат областен управител от БСП?

От пловдивчани зависи, но сигурно протестите ще продължат. Трябва час по-скоро Орешарски да подаде оставка. Искаме нови избори, Велико народно събрание и промяна в Конституцията. Нека новото правителство да си назначава областни управители. Тези за 2-3 месеца само ще объркат нещата.

Каква е алтернативата, ако кабинетът Орешарски си тръгне?

Алтернативата е в народа. Всеки, който вземе властта, трябва да знае, че гласът на улицата е най-силен.

Появи се информация, че в Монтанско дават по 40 лева на калпак, за да участват в протеста. В Пловдив плаща ли се?

Това са думи на провокатори, за да отклоняват хората. Смея да твърдя, че протестът е спонтанен. Недоволството е голямо. Никой не дава пари. Вчера по официална информация на полицията в Пловдив са излезли 10 000 протестиращи. Може ли да се плати на толкова хора?

Вие членувате ли в партия?

Това е излишен въпрос. Аз съм на протеста като гражданин. Исканията не са политически, а на народа.